RSS
 


Vițel la grătar cu sos Brie

11 Jul

vitel cu sos brie (10).JPG

Dacă tot promiteam că o să trecem la mâncăruri, să începem cu ceva extrem de simplu de făcut, dar absolut delicios!

Ingrediente:
400 gr antricot viţel (mânzat)
100 gr smanatana (pentru gătit)
125 gr brânză Brie (adică un pachet standard)
ulei de măsline
sare, piper

Spălaţi carnea şi curăţaţi-o de pielițele albe de la suprafaţă (nu încercaţi să le scoateţi şi pe cele din interiorul antricotului).

Încingeţi grill-ul şi stropiţi-l cu puţin ulei de măsline, apoi întindeţi ÎNCET viţelul acolo, să se rumenească.
Imediat după ce aţi pus carnea, lăsaţi focul moderat, NU mare.

Lăsaţi-l cam 4-5 minute şi întoarceţi-l.
Încă 4-5 minute şi pe partea cealaltă şi ar trebui să fie suficient de fraged şi fericit încât să-l puneţi (tot încet) pe o farfurie (albă, ca să impresionați audiența).

Mai departe, puneţi o tigaie antiaderentă la încins (la foc mediu, NU mare) şi trântiţi smântâna în ea. Amestecaţi energic (da’ fără să stropiţi prea tare pereţii) ca să nu se brânzească.

Când s-a încins un pic, adăugaţi brânza Brie tăiată (sau ruptă) în bucăţele mici ca să se topească repede şi amestecaţi aproape fără oprire până când totul este omogen.

Când sosul este gata, turnaţi-l peste viţelul care de-abia îl aşteaptă, pudraţi-l cu un praf de sare şi unul de piper şi alăturaţi-i un pahar de vin roşu.

POFTĂ BUNĂ!

*Vezi cum poți curăta carnea de vită, în secțiunea: Tips & Tricks.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] vitel cu sos brie (1).JPGvitel cu sos brie (6).JPGvitel cu sos brie (7).JPGvitel cu sos brie (8).JPGvitel cu sos brie (9).JPGvitel cu sos brie (10).JPG[/pe2-gallery]

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Daniel Stoicescu

    10 March, 2011 at 12:29

    Am facut-o saptamana asta.

    A fost gata in 15 minute.

    A aratat foarte bine si a fost bun.

    Saptamana viitoare vreau sa continui cu ceva mai complex.

    Multumes muuult.

     
    • Andi

      12 March, 2011 at 16:13

      Cu multă plăcere, Daniel! Mă bucur că v-a plăcut. Vă mai aștept pe aici… :))

       
  2. pansy

    5 December, 2011 at 21:41

    imi place blogul tau.dar uite din curiozitate m-am uitat la reteta asta.am si eu o reteta de aperitiv cu branza brie,am luat-o de la o prietena internauta.eu am folosit brie de la president,si nu mi s-a topit,trebuia ,in reteta mea sa se toapeasca la cuptor.am intrebat o prietena frantuzoaica si mi-a spus ca branza brie nu se topeste.poza ta e prea mica sa imi dau seama de cum a iesit sosul,dar iti spun ce am patit eu.asa ca te intreb ce branza brie ai folosit,in cazul in care ti s-a topit ?

     
    • Andi

      5 December, 2011 at 22:45

      Dragă pansy, îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Și mie îmi place blogul tău și-l urmăresc de ceva vreme 🙂

      Pozele sunt chiar măricele, dar trebuie să dai click pe ele.

      În ceea ce privește brie-ul, mie mi s-a topit de fiecare dată, numai că, întotdeauna o topesc în smântână dulce.

      Nu știu ce brie am folosit atunci, dar de fiecare dată când am făcut sosul ăsta am folosit câte un brie diferit, în funcție de ce găseam prin magazin 🙂

       
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org