RSS
 


Ricotta frittata

13 Aug

ricotta frittata (10).JPG Trebuie să încercați, musai, rețeta asta!

Ingrediente pentru 2 porţii mari:
250 gr brânză ricotta
3 ouă
100 gr parmezan ras (eu am folosit un mixt de brânzeturi tari, rase, pentru că le avem de ceva timp în frigider)
2 linguriţe de pătrunjel proaspăt tocat
1 linguriţă cimbru proaspăt tocat
1 lingură ulei de măsline
sare, piper
pentru dressing:
3-4 roşii coapte
1 ceapă verde tocată fin
1-2 linguri oţet balsamic
2 linguri ulei de măsline
sare, piper

Încingeţi cuptorul la 200 C.
Puneţi ouăle într-un bol şi bateţi-le uşor cu un tel.

Adăugaţi ricotta, parmezanul, verdeturile, sare şi piper şi amestecaţi-le bine.

Ungeţi tava cu un şerveţel de bucătărie înmuiat în ulei de măsline (sau cu o pensulă), turnaţi amestecul în tavă şi neteziţi-l cu o spatulă.

Coaceţi frittata pentru ~30 minute, până când se rumeneşte uşor la suprafaţă.

Cât stă aia mică la cuptor, faceţi dressing-ul:
Puneţi oţetul într-un bol, adăugaţi sare şi piper şi amestecaţi-le energic. Turnaţi uleiul şi mai amestecaţi de câteva ori.
Adăugaţi roşiile şi ceapa verde şi amestecaţi totul bine.

Serviţi frittata caldă, alături de dressing.

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] ricotta frittata (1).JPGricotta frittata (2).JPGricotta frittata (3).JPGricotta frittata (4).JPGricotta frittata (5).JPGricotta frittata (6).JPGricotta frittata (7).JPGricotta frittata (10).JPG[/pe2-gallery]

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org