RSS
 


Porc picant cu legume și orez basmati

06 Nov

porc picant cu legume si orez (8).JPG

Sau daeji bulgogi, după cum spune Edith Frîncu 🙂

Ingrediente:
~700 gr piept de porc
2-3 fire de ceapă verde (sau roșie, cum am folosit și eu)
1 lingură pastă de ardei iute (sau nu)
5 căței de usturoi (sau 3 mai mari)
4 linguri sos de soia
1 linguriță zahăr
2 linguri ulei de susan (sau de floarea soarelui)
1/2 ardei iute (sau nu)
1/2 linguriță ghimbir praf (opțional)
1/2 ardei gras roșu (opțional)
semințe de susan (eu nu am avut în casă atunci, dar vă sfătuiesc sa puneți)
sare, piper

Tăiați pieptul de porc in fâșii, apoi in cubulețe, și puneți-l in wok-ul încins (sau o tigaie mare), fără ulei.
Puneți sare, piper și praful de ghimbir și căliți carnea până când își schimbă culoarea.

Tăiați ceapa roșie solzișori (sau pe cea verde – bucăți de 2-3 cm)
Abia acum puneți peste carne uleiul și adăugați ceapa și ardeiul gras roșu tăiat cubulețe.
Stoarceți usturoiul (eu i-am scos inainte “inima” pentru că ea se arde prima atunci când îl gătești) și puneți-l într-un bol împreună cu sosul de soia, zahărul, pasta de ardei iute și ardeiul iute tăiat mărunt (dacă vreți să fie și mai iute 🙂 ).

Turnați sosul astfel obținut peste carne și țineți-o pe foc “până când ceapa devine translucidă” și mare parte din sos dispare în bucățile de carne și in filtrele de la hotă 🙂

Amestecați constant, ca să nu se atașeze emoțional porcul de tigaie.
În farfurie, presărați semințe de susan peste carne și serviți cu orez de care vreți voi (basmati, sălbatic, cu legume, cu curry).

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] porc picant cu legume si orez (1).JPGporc picant cu legume si orez (2).JPGporc picant cu legume si orez (3).JPGporc picant cu legume si orez (4).JPGporc picant cu legume si orez (5).JPGporc picant cu legume si orez (6).JPGporc picant cu legume si orez (7).JPGporc picant cu legume si orez (8).JPG[/pe2-gallery]

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: , , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Erlene Mohmand

    28 December, 2010 at 12:17

    Good thing you have here! I reallydo love how it is easy on my eyes as well as the details are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post was been made. I have subscribed to your rss feed which really should do the trick! Have a good day!

     
  2. bleach anime

    30 December, 2010 at 11:00

    Very well written regardless of the complexity of the subject, you should write more often. Your writting manner is pleasing and the way you handled the subject with grace is worth taking notice.

     
  3. cereale integrale legume

    30 December, 2010 at 12:14

    Would like to bookmark your page if you don’t mind, it’s not often i come across something this mistifying.

     
  4. stivuitoare second hand

    30 December, 2010 at 12:48

    I spend a lot of time blogging, but articles like yours are rare to find. Keep it up, you’re doing a very good job.

     
  5. evenimente

    30 December, 2010 at 13:07

    Hey man, was just browsing on through the internet looking for some informations and videos and came across your blog. I am fascinated by the information that you have on this blog. It shows how well you understand this subject. Bookmarked this page, will come back for more. You, my friend, rock!

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org