RSS
 


Supă de pește (pentru sosuri și mâncăruri)

20 Dec

Această supă este unul dintre ingredientele sosului de vin alb pe care îl puteți asorta unui rasol de pește.

Ingrediente:
2 kg oase și resturi de pește alb (căpățâni, cozi)
2,5 lt apă
8 boabe piper negru
2 frunze dafin
1 tulpină țelină tăiată bastonașe
1 ceapă tocată mărunt
zeama de la 1 lămâie

Puneți bucățile de pește în apă sărată pentru 10 minute, apoi scurgeți-le și puneți-le într-o oală cu 2,5 lt apă împreună cu piperul, frunzele de dafin, telina, ceapa și zeama de lămâie.
Puneți-le la fiert pe foc mediu, iar când încep să fiarbă dați focul mic și mai lăsați-le ~20 minute, adunând din când în când spuma rezultată.
Strecurați supa într-un vas și lasați-o să se răcească. Veți obține ~1,5 litri de supă pe care o puteți ține la frigider 3-4 zile.

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: ,

Adauga un comentariu

 

 
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org