Sosul de portocale cu chilly se asortează excelent cu pui, paste sau amândouă 🙂
Eu l-am folosit la pastele Tacchino Piccante.
Ingrediente:
200 ml suc proaspăt de portocale
2-3 lingurițe sos chilly (se găsește cam în toate supermarket-urile)
1 linguriță amidon
1 linguriță ghimbir proaspăt, ras
Puneți sosul de chilly într-o crăticioară, pe foc mediu.
Amestecați sucul de portocale cu amidon și adăugați-l la sosul de chilly.
Lăsați-l vreo 10 minute pe foc, apoi adăugați ghimbirul și opriți focul.
Păstrați-l cald până când îl folosiți.
Tachinno Piccante « Să bucătărim
19 ianuarie 2011 at 19:56
[…] Ingrediente: 200 gr paste scurte 200-250 gr piept de curcan (puteți folosi și pui) 1/2 ardei gras roșu 1/2 ardei gras galben sau verde 150 gr varză chinezească – pak choy/pak choi (eu am înlocuit-o cu un 2 mix-uri de legume care stăteau de prea mult timp în frigider: 1) varză românească, morcov și mărar; 2) 5 feluri de salată) ulei de susan (puteți folosi și de măsline) parmezan sos de portocale cu chilly […]