RSS
 


Ficăței de pui gratinați

07 Feb

ficatei de pui cu piure (1).JPG Aseară am avut parte de două surprize extrem de plăcute. Prima, făcută de soția mea care mi-a dat, pe sub mână, o rețetă genială de ficăței de galinacee la cuptor.:) Pe cuvânt că sunt cei mai buni ficăței pe care i-am mâncat vreodată!
A doua surpriză a fost cea făcută de Irina, care în timp ce eu mă distram pe Facebook, a făcut ficăței după rețeta Alinei și mi-a și oferit un feedback pozitiv 🙂 Mulțumesc încă o dată, Irina!

Ingrediente:
1 tăviță ficăței de copii de găină (400-500 gr)
vin roșu sec
muștar
cașcaval ras
ulei
sare, piper negru
ierburi uscate: cimbru, oregano, rozmarin (eu am folosit un amestec de ierburi de Provence:cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, salvie)

Spălați ficățeii și prăjiți-i în puțin ulei, pe ambele părți.
Dați-le să bea ceva vin roșu sec, cât să le ajungă pe la jumatate, nu trebuie să-i acopere. Apoi aromați-i cu 2 lingurițe de muștar. Eu am pus o linguriță cu muștar clasic și una de muștar cu boabe.

Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați-i la înnăbușit pentru vreo 10 minute, nu mai mult.

Transferați ficățeii cu tot cu sos într-un vas termorezistent, presărați cașcaval ras și piper proaspăt măcinat peste ei și dați-i vreo 10 minute la cuptorul încins la 180-200 C.

Noi i-am mâncat alături de un piure din cartofi cu lapte și unt. Au fost delicioși.

SĂ VĂ FIE DE BINE!
[pe2-gallery class=”aligncenter” ]
ficatei de pui cu piure (2).JPGficatei de pui cu piure (3).JPGficatei de pui cu piure (4).JPGficatei de pui cu piure (5).JPGficatei de pui cu piure (1).JPG[/pe2-gallery]

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Marcel

    7 February, 2011 at 19:53

    Super mishto!
    Chiar o sa-i fac data viitoare!
    Poate cu o mica “modificare”!
    Dau ficateii prin faina inainte sa-i prajesc! Sunt “zemosi” in interior si dispare senzatia ca te “ineci” cu ei!
    In rest, e foarte ingenioasa!
    Tot inainte, Coane!
    🙂

     
    • Andi

      7 February, 2011 at 20:02

      Mulțumesc, domnule!

      Făină + ulei încins = LOVE :)))
      Am aflat un truc pe care am uitat să-l pun în aplicare aseară: zice-se că e bine să-i cufunzi în apă fiartă înainte să-i prăjești ca să rămână “zemoși”.
      O să încerc la următoarea tură 😉

       
      • Ruxandra

        8 February, 2011 at 21:00

        Chiar asa, sa incerci asa la urmatoarea tura :)))))) Hihihihi!

         
        • Andi

          8 February, 2011 at 21:09

          Așa VOM face! :))

           
          • Ruxandra

            8 February, 2011 at 21:18

            Ti-l dau asistent pe Andrei daca vrei, ador sa stau la masa cu un pahar de vin in mana si sa ma uit cum reprezentatii sexului masculin gatesc :))

             
  2. Andi

    8 February, 2011 at 21:23

    Dacă și el e de acord, cu plăcere! 🙂

     
    • Ruxandra

      8 February, 2011 at 21:33

      Ceva trebuie sa faca, si cu fetele la barfa n-o sa stea sigur :)))))

       
      • Andi

        8 February, 2011 at 21:37

        Hahaha, cu asta sunt de acord. :)))

         
  3. Valentin

    17 February, 2011 at 10:48

    Astazi voi pregati aceasta minunata reteta.
    Preparatul tau final este irezistibil.
    Felicitari!
    Sper ca si al meu va fi la fel.

     
    • Andi

      17 February, 2011 at 19:36

      Sunt convins că îți vor ieși cel puțin la fel de bine! 🙂

       
  4. Valentin

    17 February, 2011 at 20:36

    Ficateii de pui gratinati cu piure din cartofi cu lapte si unt reprezinta un deliciu culinar.
    Multumim !
    Este o reteta extraordinara.
    Si un pahar de vin rosu(cea a ramas de la reteta) a fost exact completarea acestei cine de nota 10 plus.
    E drept ca dupa asemenea meniu ar fi trebuit putina miscare in aer liber, la sfaturi sunt numarul 1, cu punerea in aplicare e mai greu……….poate data viitoare……..

     
    • Andi

      17 February, 2011 at 22:01

      Hahahaha
      Să vă fie de bine! Mie mi-a fost! 🙂

       
  5. Marian Ciprian Nitu

    27 June, 2015 at 18:28

    Ficateii au iesit DEMENTIALI!!!! Super reteta!!! Multumesc!!!

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org