RSS
 


Mâncare de fasole păstăi cu pui

28 Jul

mancare de fasole pastai cu pui (9).JPGMi-era dor să mai fac un preparat simplu, rapid și gustos. Și cum e sezonul lor, am primit de la bunica o pungă mare de păstăi sănătoase și frumoase. Din lipsă de timp, le-am lăsat în frigider. Invariabil, s-au stricat și le-am aruncat 🙁

Din fericire, n-a fost totul pierdut pentru că bunica, iertătoare din fire, mi-a mai dat o pungă cu păstăi. Mai mari și mai frumoase. Orice, numai să mă opresc din plâns; ca pe vremuri… 🙂

Eh, acum vine partea frumoasă: pe lângă cele 1 kg de păstăi, pentru mâncărica asta mai aveți nevoie de ceva carne. Preferabil de pui. Noi am folosit vreo 6 pulpe superioare, întregi. Apoi vreo juma’ de litru de suc de roșii (cu complimente de la mama-soacră :)), un ardei gras, 2 cepe și un morcov mic. Sare, piper, boia iute (sau dulce) și mărar verde (nu folosiți din cel uscat cum am făcut eu, decât dacă n-aveți de ales). Opțional, puteți să puneți și ceva usturoi. Noi am preferat să nu.

  1. Pregătiți-vă sucul de roșii și condimentele.
  2. Spălați păstăile și lăsați-le la scurs.
  3. Curățați ardeiul, ceapa și morcovul și tăiați-le mărunt.
  4. Puneți puțin ulei la încins și perpeliți puțin puiul, pe ambele părți; doar cât să se coloreze puțin.
  5. Adăugați legumele tăiate mărunt și căliți-le câteva minute, până se înmoaie puțin.
  6. Condimentați cu sare, piper și boia și adăugați o cană cu apă. Acoperiți cu un capac și lăsați să se înăbușe câteva minute.
  7. Adăugați fasolea și mai adăugați 2 căni de apă. Lăsați să fiarbă acoperit, până se înmoaie fasolea. Gustați.
  8. Tocați mărarul.
  9. Adăugați sucul de roșii și mai dați într-un clocot.
  10. La final, presărați mărarul proaspăt, tocat și serviți fierbinte.

Să vă fie de bine!

mancare de fasole pastai cu pui (1).JPGmancare de fasole pastai cu pui (2).JPGmancare de fasole pastai cu pui (3).JPGmancare de fasole pastai cu pui (4).JPGmancare de fasole pastai cu pui (5).JPGmancare de fasole pastai cu pui (6).JPGmancare de fasole pastai cu pui (8).JPGmancare de fasole pastai cu pui (10).JPG

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: , , , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Mari

    29 July, 2011 at 18:07

    Felicitari pentru reteta.
    Eu pun patrunjel verde in loc de marar.
    Pozele sunt extraordinare, iar bunica sa fie sanatoasa si sa isi pastreze obiceiul.

     
    • Andi

      30 July, 2011 at 17:31

      Îți foarte mulțumesc! 🙂

       
  2. Bianca Gasca

    23 July, 2013 at 14:39

    arata minunat

     
  3. Paun Alexandra

    8 October, 2013 at 11:02

    foarte buna

     
  4. Bucatarul rapid

    30 September, 2014 at 15:55

    O reteta super delicioasa. Fasolea pastai este dementiala cand e proaspata si nu are nervurile tari.

     
  5. Ion Baston

    10 July, 2016 at 14:22

    “Curatati ardeiul, ceapa si morcovii. Taiati-le marunt” Si dupa aceea ce faceti cu toate astea?
    Tare multa lipsa de coerenta!

     
    • Andi

      11 July, 2016 at 06:27

      Ce faceti cu astea, scrie mai jos, Meserie 😉

       
  6. Gabriela

    29 March, 2017 at 16:15

    Draga Ion Baston a scris in pasul nr 5 ce ai de facut cu legumele daca nu ai citit tot e problema dumitale dar femeia a explicat prea bine totul ! multumim reteta e super 😀

     
  7. Geta

    3 August, 2017 at 12:11

    Foarte bune, si eu prefer pastaile mari si late.

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org