RSS
 


Banane caramelizate, cu scorțișoară

07 Dec

banane_caramelizate_cu_scortisoara (8)-2.jpg Cred că desertul ăsta deține, până în prezent, recordul de simplitate și rapiditate de preparare. L-am descoperit întâmplător pe blogul intitulat chiar Scorțișoară 🙂

Ingrediente:
4 banane feliate
100 gr zahăr
45 gr unt
scorțișoară

1. Puneți zahărul într-o tigaie, și caramelizați-l pe foc mediu.

2. Adăugați scorțișoara și untul și amestecați până se topește.banane_caramelizate_cu_scortisoara (2)-4.jpg
3. Îmbăiați bananele, pe ambele părți, apoi scoateți-le pe o farfurie.
banane_caramelizate_cu_scortisoara (5)-3.jpgbanane_caramelizate_cu_scortisoara (6)-2.jpg
4. La final, turnați tot caramelul rămas în tigaie peste banane.

Nu serviți fierbinți :), ci călduțe!
banane_caramelizate_cu_scortisoara (8)-2.jpgSă vă fie de bine!

Print Friendly, PDF & Email
 


28 Comentarii

Postat in DESERT

 

Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Gabriela

    8 December, 2011 at 12:28

    Arata atat de apetisant ca mi-e “greu” sa privesc ………………

     
    • Andi

      8 December, 2011 at 13:41

      Păi mai fă o pauză. Apoi intri din nou, şi tot aşa… :):)

       
  2. Emily

    8 December, 2011 at 19:34

    ador bananele in caramel! seara fantastica 😉

     
    • Andi

      9 December, 2011 at 00:20

      Săru’mâna, asemenea! 🙂

       
  3. Ana Stanciu

    9 December, 2011 at 11:05

    Cat se tin bananele in caramel pe foc?

     
    • Andi

      9 December, 2011 at 16:47

      Un minut-un minut și jumătate. Doar cât să se lipească puțin caramelul de ele.

      Dacă ai timp și chef, poate-mi trimiți și o poză cu preparatele încercate de tine 🙂

       
      • Ana Stanciu

        9 December, 2011 at 20:57

        Nu stiu cum sa atasez aici pozele. Momentan am mancat preparatele.De curand am facut un cheesecake cu cioco si o ciorba de pui a la grec…inca mai exista 🙂

         
        • Andi

          9 December, 2011 at 22:34

          Să-ți fie de bine! 🙂

          Nu le atașezi aici. Trimite-mi-le pe mail la contact@sabucatarim.ro și le atașez eu 🙂

           
  4. Cristina

    10 December, 2011 at 08:54

    Andi, cand mai gatesti deserturi, ia-l si pe fiul meu in vizita la tine… Super apetisante!

     
  5. Mari

    11 December, 2011 at 18:27

    Multumim pentru reteta.
    Am avut astazi un desert extrem de usor de preparat si deosebit de bun.

     
    • Andi

      11 December, 2011 at 19:24

      Cu multă plăcere! Să vă fie de bine! 🙂

       
  6. IRINA

    11 December, 2011 at 20:53

    BUNE BUNE BUNE

     
    • Andi

      11 December, 2011 at 21:30

      Înțeleg că le-ai încercat 🙂

       
  7. Ana Maria Ciolacu

    12 December, 2011 at 12:09

    A ajuns parfum de caramel si scortisoara pana la mine… Ce poate fi mai imbietor decat asta intr-o zi atat de mohorata? 🙂 Salutari !

     
    • Andi

      12 December, 2011 at 13:20

      Bună Ana! Mă bucur că au ajuns până la tine 🙂

       
  8. Mari

    31 December, 2011 at 09:58

    Acest desert usor si delicios il prepar chiar acum, in ultimile ore din acest an.
    La multi ani!
    Un An Nou imbelsugat , multa sanatate si ”sa bucatarim”
    impreuna.

     
    • Andi

      2 January, 2012 at 18:14

      La mulți ani!!!

       
  9. Culinar

    22 March, 2012 at 12:39

    Mie mi s-a facut pofta uitandu-ma pe site-ul tau la retete. Viziteaza-ma si pe mine, daca vrei.

     
    • Andi

      22 March, 2012 at 15:29

      Mulțumesc. Îți vizitez site-ul relativ constant 🙂

       
  10. carmen

    30 March, 2012 at 08:49

    Nu am mancat niciodata asa ceva.Imi place cum arata,musai trebuie incercat!

     
    • Andi

      1 April, 2012 at 20:28

      Carmen, este o variantă nu foarte sănătoasă, dar extrem de rapidă pentru desert. Chiar merită încercat 🙂

       
  11. Alex

    26 January, 2015 at 00:06

    Nuuuu. am incercat sa fac reteta dar am ars caramelul. Nush ce am gresit … cred ca trebuia sa-l amestec incontinuu si l-am lasat o perioada…. in loc sa ma bucur de desert m-am ales cu un chin la spalat vase 🙁

     
  12. Viridis

    19 April, 2016 at 21:33

    Pacat ca nu-mi plac bananele ca ador scortisoara. Am de gand sa fac reteta, dar cu mar. Sa vedem ce va iesi…

     
  13. Andra

    19 October, 2016 at 15:35

    Astazi aveam pofta de ceva dulce…am adaugat reteta ta de banane caramelizata la gris cu lapte…o minunatie … explozie de bucurie in gura… multumesc de reteta

     
    • Andi

      21 October, 2016 at 06:31

      Hmmm interesanta combinatie. Cred ca o sa o incerc si eu 🙂

       
  14. Mami

    30 December, 2018 at 20:26

    Dc nu am unt? Pot adauga un strop de ulei?

     
    • Andi

      5 January, 2019 at 09:45

      Da, sigur, dar nu va avea aceeași aromă

       
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org