În cadrul provocării lansată de Ama, mi-a revenit onoarea de a răsfoi blogul Dianei și a încerca una dintre delicioasele ei rețete. Pentru că în perioada asta mă apucă nostalgia, am ales super-biscuiții șprițați. Ce m-a atras foarte mult la ei a fost că rețeta Dianei nu conține untură de porc 🙂
Ingrediente:
500 gr făină
200 gr zahăr pudră
220 gr unt, la temperatura camerei
2 ouă
2 fiole esență de vanilie
coajă de portocală
un praf de sare
Mixați bine untul cu zahărul, după care adăugați ouăle, coaja de portocală și esența de vanilie. Apoi adăugați sarea și făina, treptat, mixând cu spiralele pentru aluat. Puneți aluatul într-un instrument pentru șprițat (poș, mașină de tocat, presă pentru biscuiți) și formați biscuiți groși. Cu cât sunt mai groși, cu atât vor fi mai fragezi (evident, în limite rezonabile; nu faceți un biscuite din tot aluatul ca să fie fraged-fraged… :)) Puneți-i într-o tavă, pe hârtie de copt și dați-i la cuptorul încins la 180C pentru 10-12 minute. Când sunt gata, îi puteți presăra cu zahăr pudră, îi puteți servi ca atare sau cu un sos de ciocolată (ciocolată + unt, topite la bain-marie).
Mari
23 decembrie 2011 at 07:55
La cum arata ar putea fi numiti ” Biscuiti de casa Regala”.
Andi
23 decembrie 2011 at 08:11
Ei, nici chiar așa, dar… mulțumesc! 🙂
Cristina
23 decembrie 2011 at 09:28
Deliciosi!!! I-ai imbracat tare frumos!
Andi
23 decembrie 2011 at 15:59
Săru’mâna 🙂
Mari
25 decembrie 2011 at 08:42
La multi ani !
Craciun fericit, linistit si imbelsugat.
Andi
26 decembrie 2011 at 10:10
Mulţumesc, asemenea! Crăciun fericit!
mitinita
25 decembrie 2011 at 10:53
Craciun fericit si magic,alaturi de cei dragi!Ce frumos ati „imbracat” spritatii!
Andi
26 decembrie 2011 at 10:10
Sărbători fericite vă doresc! Mulţumesc 🙂
pansy
29 decembrie 2011 at 01:16
imbracati in haine de sarbatoare,biscuitii tai !
Andi
29 decembrie 2011 at 08:45
Păi ori sărbătorim, ori nu? 🙂
maria.padurean
26 ianuarie 2012 at 09:03
arata minunat,precis sant si buni
Andi
27 ianuarie 2012 at 22:46
Sunt, sunt 🙂 Mulțumesc!
Acka
22 martie 2012 at 12:44
Chiar mi s-a facut pofta pe niste biscuiti. Cred ca ma pun sa-mi fac dupa reteta asta si cu siguranta voi adauga sos de ciocolata. Poate le vor place si porumbeilor mei bunatatea asta (daca vreti sa-i vedeti intrati la mine pe site).
Vanghele Elena
22 decembrie 2013 at 15:22
foarte buni biscuitii
Guraliuc Ioana Guraliuc
2 februarie 2014 at 12:21
AM REUSIT FURSECURILE.F BUNE SI BISCUITI .SUPER DE BUNE !
Andronie Floarea
4 decembrie 2014 at 08:22
Sint foarte buni biscuitii
Parada retetelor Provocarii secrete – Decembrie 2011 | Ama Nicolae
11 iulie 2015 at 14:11
[…] https://www.sabucatarim.ro/2011/12/biscuiti-de-casa/ […]
Romita Robinson
22 septembrie 2015 at 15:24
VA MULTUMESC PT RETETA SI EU INCERC ACUM AM FACUT MEREU FIRSECURI DAR CRED CA ACESTEA VOR IESI MINUNATI
Valentina Mazilu
21 februarie 2016 at 17:08
Am facut si eu aluatul, cu aceleasi cantitati, dar a iesit prea moale…si nu trebuie tinut la frigider, macar o ora?? Nu e un aluat fraged??
Andi
21 februarie 2016 at 23:18
Nu e aluat fraged. Acela se face din apa, unt, faina, toate reci. Si se tine la frigider. Il gasesti aici: https://www.sabucatarim.ro/2012/08/aluat-fraged-pate-brisee/