RSS
 


Paste cu somon afumat

20 Dec

paste cu somon afumat (9).jpg Aseară, stăpânul casei a poftit la paste cu somon afumat “cum numai bucătarul de la restaurantul lui Horia Vârlan știe să facă”. Nu era suficient că eu nu am mâncat niciodată paste cu somon făcute de “faimosul” bucătar, dar nici pe Internet nu găseam ceva care să-i placă (da, oricât de incredibil ar părea, stăpânul casei este foarte pretențios :)).  Salvarea mea a venit de la Dana Tudor, care a reușit să o convingă, cu rețeta ei 🙂 Mulțumesc Dana!!!

paste cu somon afumat (1).jpgIngrediente:
350 gr paste (penne sau rotini)
200 gr somon afumat
1 ceapă
1 lingură pastă de tomate
100 gr smântână dulce (pentru un plus de sos)
parmezan
ulei de măsline
sare, piper

1. Puneți pastele la fiert în apă fierbinte cu un praf de sare. Cana gradată m-a ajutat din nou, mai mult decât cântarul meu electronic, să măsor cele 350 gr de paste.
2. Tocați ceapa și tăiați somonul, așa, în ciuda crizei :)[pe2-gallery class=”aligncenter” ] paste cu somon afumat (2).jpgpaste cu somon afumat (3).jpgpaste cu somon afumat (4).jpg[/pe2-gallery]
3. Într-o tigaie căliți ceapa în ulei de măsline încins, apoi adăugați somonul și lăsați-l să prindă puțină culoare.[pe2-gallery class=”aligncenter” ] paste cu somon afumat (5).jpgpaste cu somon afumat (7).JPGpaste cu somon afumat (8).JPG[/pe2-gallery]
4. Adăugați pasta de tomate, condimentați cu sare și piper și dați într-un clocot. Opriți focul și adăugați smântâna. Amestecați bine, după care puneți și pastele, bine scurse.
5. Presărați parmezan și serviți-le fierbinți.paste cu somon afumat (10).jpgSă vă fie de bine!

Print Friendly
 


Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Ile

    20 December, 2011 at 22:34

    Mie îmi plac pastele și somonul 😀 Bun, bun, bun…

     
    • Andi

      21 December, 2011 at 07:13

      Eu nu mă dau în vânt după pastele cu pește, iar combinația de pastă de tomate-smântână nu mi-a sunat chiar bine la început 🙂 dar sunt excelente! 🙂

       
  2. Ana Maria Ciolacu

    21 December, 2011 at 11:45

    Vaaai, cat de bine arata si suna… Ador somonul afumat, iar cu niste paste bune si smantana nu are cum sa nu iasa o treaba de zile mari. 🙂
    Sarbatori fericite !

     
    • Andi

      21 December, 2011 at 12:45

      Ana, chiar așa au fost 🙂 Mulțumesc!
      Sărbători fericite și ție!

       
  3. Roxana

    21 December, 2011 at 12:29

    Nu sunt o mancatoare de peste, somonul este singurul care imi place si imi place de mor. Multumesc pentru reteta

     
    • Andi

      21 December, 2011 at 12:45

      Roxana, plăcerea e de partea mea. Să-mi spui cum ți-au ieșit 😉

       
  4. Cristina

    23 December, 2011 at 09:26

    Minunate, imi plac pastele cu somon!

     
  5. Preslava

    10 May, 2017 at 08:46

    Imi plac pestele si somonul. Am o intrebare : Am cumparat o afumatoare de carne. Trebuie sa pun carnea si pestele in marinata inainte de a afuma?

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org