RSS
 


Paste cu șuncă și ciuperci

29 Dec

paste_cu_sunca_si_ciuperci (7).jpg
Știu că nu se cade ca în perioada asta să mâncăm altceva decât porc :), dar eu mi-am asumat riscul ăsta și tare bine am făcut 🙂

Ingrediente:paste_cu_sunca_si_ciuperci (1).jpg
300 gr paste
100 gr șuncă felii
8-10 ciuperci, tăiate lamele
200 gr smântână dulce
2 gălbenușuri
75 ml vin alb
parmezan ras
pătrunjel tocat
sare, piper

Cântăriți pastele, fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi scurgeți-le.
paste_cu_sunca_si_ciuperci (2).jpg

Puneți într-o tigaie o picătură de ulei de măsline și prăjiți foarte puțin șunca. Doar cât să-i dați o aromă faină.

Deși am toate tipurile și dimensiunile de tigăi în bucătărie, de când am tigaia ceramică, o folosesc aproape exclusiv 🙂 Parcă suntem siamezi 🙂

Adăugați ciupercile și căliți-le până se înmoaie, după care adăugați sosul format din: smântână, gălbenușurile bătute, vinul alb, sare și piper.

paste_cu_sunca_si_ciuperci (3).jpgpaste_cu_sunca_si_ciuperci (4).jpgpaste_cu_sunca_si_ciuperci (5).jpg

Puneți pastele fierte, amestecați bine și luați-le de pe foc.paste_cu_sunca_si_ciuperci (6).jpg

Serviți cu parmezan ras și pătrunjel tocat. E o nebunie!paste_cu_sunca_si_ciuperci (8).jpgSă vă fie de bine!

Print Friendly, PDF & Email
 


22 Comentarii

Postat in PASTE

 

Etichete: , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Cristina

    29 December, 2011 at 10:17

    Minunate! Pe gustul nostru…

     
    • Andi

      29 December, 2011 at 11:07

      Mulțumes! Și al nostru. De-abia aștept să le repet 🙂
      Numai că va trebui să aștept până golesc frigiderul de tonele de mâncare de sezon… 🙂

       
  2. mitinita

    29 December, 2011 at 21:22

    Ba se cade si altceva,eu chiar pap porc numai de Craciun.
    Un An Nou Fericit si plin de bucatareli!

     
    • Andi

      29 December, 2011 at 23:21

      Săru’mâna! Așa să fie!
      Să fiți sănătoși!

       
  3. Mari

    30 December, 2011 at 08:23

    Foarte potrivite in perioada aceasta, iar tigaia pe care ai folosit-o pare sa fie un ajutor de nadejde.
    Un an nou plin de realizari si multa sanatate.

     
  4. edith

    31 December, 2011 at 02:38

    gatim foarte asemanator! am un ghiveci cu un rozmarin ca un bonsai si ,in loc de patrunjel,folosesc frunze verzi de rozmarin ;

    Sa bucatarim cu sanatate si drag,
    LA MULTI ANI !

     
    • Andi

      2 January, 2012 at 18:12

      Mă bucur să aflu asta 🙂
      Îți doresc multă sănătate și un 2012 așa cum ți-l dorești!

       
  5. mitinita

    3 January, 2012 at 23:08

    Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!Vezi ca s-a plans Marcel ca e singurul barbat,nu se poate sa-l lasati singur:))

     
    • Andi

      4 January, 2012 at 01:08

      Am venit. Nu puteam să-l las pe Marcel singur :))

       
      • mitinita

        6 January, 2012 at 21:20

        Multumesc ca ai acceptat invitatia,sunt sigura ca si Marcel v-a aprecia gestul tau:)

         
        • edith

          6 January, 2012 at 21:45

          “v-a aprecia” ???daca gatesti precum scrii…

           
          • Andi

            6 January, 2012 at 23:51

            @mitinita, plăcerea e de partea mea!

            @edith, gramatica n-are legătură cu gătitul. Deloc.
            Cunosc oameni care gătesc excelent dar o dau rău de gard când vorbesc și mai ales când scriu 🙂 Asta e.
            Greșeala mitinitei, din punctul meu de vedere, nu e nici pe departe una de neiertat sau de ars pe rug și, cu siguranță, nu are a face cu felul în care gătește…

             
            • mitinita

              7 January, 2012 at 20:38

              :)))))Andi,multumesc pentru sustinere,mi-a scapat si mie.Am facut eu greseli mai mari:)) Bine ca macar pot face greseli in cinci limbi.
              Primesc si eu in curand tigaia,dar la cum ai laudat-o pe a ta,sunt sigura ca o sa-mi placa si mie tare mult.

               
              • edith

                7 January, 2012 at 20:51

                eu vorbesc,citesc si scriu corect in patru…

                 
  6. Gabriela

    7 January, 2012 at 08:26

    Felicitari pentru diplomatie.

     
  7. Mari

    8 January, 2012 at 08:16

    @ edith si mitinita,
    am citit cu mare drag comentariile voastre de pana acum,
    hai sa nu fim “razboinici” la inceput de an.
    Sunt atat de multe de spus despre acest blog si nu cred ca vreti sa-l stiti pe Andi trist din cauza acestui mic incident.
    Va doresc un an bun si multe retete gustoase.

     
    • edith

      8 January, 2012 at 10:05

      multumesc si doresc la fel tuturor !

       
  8. gaby_d

    27 January, 2012 at 14:57

    Andi, eu daca stiu numa’ o limba, po’ sa fac diseara paste de astea sau nu?
    Astept raspuns sa vad daca mancam azi sau nu. :)))))

     
    • Andi

      27 January, 2012 at 16:28

      Gaby, fără nici o problemă! 🙂
      Ai dispensă de la mine 🙂 🙂
      Să aveţi poftă!

       
      • gaby_d

        27 January, 2012 at 19:50

        Sar’na. Ce bun eeee
        Sa vezi ce chestie :)). Ma intrebam la bucatarie: ce-a mai pus Andi..?
        Si mi-am amintit de ciuperci :)). Le-am calit separat ca uitasem de ele :))).

         
        • Andi

          27 January, 2012 at 22:44

          Hahaha

           
  9. Alex Alexika

    11 July, 2014 at 08:00

    Bun de tot am facut de doua ori

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org