RSS
 


Prăjitură cu dovleac, nucă și scorțișoară

04 Jan

V-am obișnuit cu deserturi simple, rapide și gustoase și nici prăjitura asta nu iese din tipare 🙂 Forma din silicon de la Dmail pe care am folosit-o este perfectă pentru astfel de prăjituri/checuri/pandișpanuri. Siliconul, în materie de tăvi și forme, este următoarea generație, la fel cum ceramica este pentru tigăi și vase de gătit.

Ingrediente:
150 gr dovleac curățat și dat pe răzătoare
4 ouă
între 150 și 250 gr. zahăr pudră, în funcție de cât este dovleacul de dulce
75 ml. ulei de floarea soarelui
150 gr. făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară măcinată
70-80 gr nuci tocate mărunt (eu am pus doar 50 gr și mi-a părut rău :()
1 praf de sare

Dacă ouăle din comerț, că tot am discutat azi pe Facebook despre ele, sunt clasificate cu note între 3 și 0, unde 0 sunt cele ecologice, astea pe care le-am folosit eu ar trebui să aibă calificativul -10, cel puțin 🙂 (sărut mâna mamaie pentru ele).Revenind la prăjitură :), bateți ouăle cu zahărul până devin o spumă de culoare galben-pal. Nu încercați să le bateți spumă tare ca pe albușurile pentru bezea 🙂Adăugați dovleacul ras și uleiul, apoi, în ordine: făina amestecată cu praful de copt, sarea, scorțișoara și nucile tocate mărunt.Turnați compoziția în formă/tavă și dați-o la cuptorul preîncălzit la 160C pentru o oră.Lăsați să se răcească în formă, apoi răsturnați prăjitura și serviți-o cu plăcere. Sau cu ce vreți voi 🙂Să vă fie de bine!

Print Friendly, PDF & Email
 


12 Comentarii

Postat in DESERT

 

Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Gabriela

    5 January, 2012 at 06:32

    Ce bine arata si ce forma interesanta.
    Merge testata maine, ca tot e BOBOTEAZA .
    Sper sa vedem si cativa fulgi de zapada cu aceasta ocazie,
    poate ii atrage mirosul de scortisoara de la prajitura.

     
    • Andi

      5 January, 2012 at 07:17

      Hahaha da, n-ar fi rău deloc 🙂

       
  2. Antonina

    5 January, 2012 at 09:04

    Ce combinatie dementiala ai aici! Trei elemente pe care le prefer oricum, oricand 😉 La multi ani ! Sa aveti un an bogat in ce vreti voi!

     
    • Andi

      5 January, 2012 at 14:55

      Sărut mâna şi la mulţi ani, Antonina! Să aveţi un 2012 aşa cum vi-l doriţi, dar mult mai bun decât 2011 🙂

       
  3. catkitchen

    5 January, 2012 at 15:10

    Super ti-a iesit !!! …. iar combinatia DELICIOASA !!

     
    • Andi

      5 January, 2012 at 17:14

      Merci frumos 🙂 Chiar a ieşit perfect, din toate punctele de vedere. S-a mâncat aproape instant :))

       
  4. Cristina

    6 January, 2012 at 13:31

    Imi place aceasta prajitura! Merge perfect langa cafeluta care o beau acum!

     
    • Andi

      6 January, 2012 at 15:23

      Săru’mâna! Şi noi tot cu cafeluţă am savurat-o 🙂

       
  5. Gabriela

    7 January, 2012 at 08:23

    Cred ca trebuie asociata scortisoara si cu un vin fiert, poate asa vine zapada.
    Deocamdata ( uite ce coincidenta ) de ieri a venit ploaia.
    Ce zici ?
    Ce s-ar potrivi cu vremea de azi?

     
    • Andi

      7 January, 2012 at 10:00

      Cu vremea de azi se potrivește statul în casă și număratul de bani 🙂
      Cât despre zăpadă… la cât m-a supărat, nu cred că o mai vreau! 🙂

       
      • mitinita

        7 January, 2012 at 21:07

        Sper sa nu vina zapada in luna mai:)) daca nici la noi nu este…am admirat si eu forma si chiar ca siliconul le intrece pe toatel

         
        • Andi

          7 January, 2012 at 21:27

          Eu sper să ningă măcar în ianuarie 🙁
          Da, siliconul este genial! Chiar și atunci când este folosit la forme pentru bucătărie 🙂

           
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org