RSS
 


Pandișpan cu vișine

29 Mar

Pandișpanul cu vișine este unul dintre deserturile mele preferate pentru că se încadrează perfect în tiparul rețetelor ușoare, rapide și foarte gustoase.

Pe cel de față l-am făcut împreună cu soacra mea, urmând cu strictețe indicațiile-i prețioase 🙂 și a ieșit excepțional!

Ingrediente pentru o tavă din silicon de Ø 22 x 4 cm:
5 ouă
5 linguri zahăr tos
5 linguri făină
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
vișine fără sâmburi (proaspete, congelate sau din compot)

Puneți vișinile la scurs, într-o strecurătoare. Dacă sunt congelate, decongelați-le. NU le folosiți înghețate.
Încălziți cuptorul la 180C.

Bateți albușurile spumă, împreună cu zahărul vanilat și praful de sare.
Continuați să mixați și adăugați în spumă zahărul și gălbenușurile, unul câte unul. Apoi reduceți la minim viteza mixerului și adăugați treptat făina.Ungeți/pensulați tava cu ulei și turnați compoziția.Neteziți-o foarte ușor cu dosul unei linguri și dați tava la cuptorul preîncălzit, pentru 2-3 minute, cât să facă o crustă.Scoateți tava din cuptor și adăugați vișinile, într-un singur strat. Mișcați-vă cât puteți de repede și apoi puneți tava înapoi, până când suprafața devine aurie. În funcție de cuptor, perioada de coacere poate fi între 20 și 30 minute.

Lăsați-o să se răcească, apoi scoateți-o din tavă. Eu am folosit tava pliabilă din silicon de la Dmail, ai cărei pereți nu se detașează, ci coboară 🙂
Cu ocazia asta revin cu îndemnul de a găti în vase din silicon. Sunt excepționale! Trebuiesc unse doar la prima folosire, după care turnați aluatul așa cum este. Preparatul se coace uniform și nu se lipește, nici dacă-l rogi frumos 🙂
Până când vă luați și voi una, fie folositi o tavă cu pereți detașabili, fie o tavă obișnuită, din care veți răsturna pandișpanul.Puteți să o serviți ca atare sau pudrată cu zahăr.
Să vă fie de bine!

Print Friendly, PDF & Email
 


 

Etichete: , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Cristina

    29 March, 2012 at 11:28

    Ce pofta mi-ai facut!!!

     
  2. Fab Chef

    29 March, 2012 at 17:20

    Hiiiii – pandispan cu visine. Imi aminteste de copilarie.

     
    • Andi

      1 April, 2012 at 20:32

      Și mie 🙂

       
  3. Mari

    29 March, 2012 at 20:26

    Felicitari ! O echipa pe cinste si un preparat de nota 10.

     
    • Andi

      1 April, 2012 at 20:32

      Săru’mâna! 🙂

       
      • oana

        3 April, 2012 at 12:17

        buna, as vrea sa imi achizitionez si eu acest vas de silicon, il recomanzi? multumesc

         
        • oana

          3 April, 2012 at 12:18

          am uitat sa intreb, la ce alte retete il mai pot folosi in general

           
          • Andi

            3 April, 2012 at 12:27

            Buna Oana,
            Cu siguranță ți-l recomand 🙂
            Îl poți folosi la orice rețetă pe care o faci în general la cuptor: chec, cozonac, tartă, pandișpan, sufleu etc.

             
  4. Fursecuri fragede | Să bucătărim

    9 April, 2012 at 13:29

    […] 2. Separați albușurile a două ouă de gălbenușuri, iar cu albușurile faceți bezele sau un pandișpan cu vișine. […]

     
  5. Gabriela

    8 June, 2012 at 14:59

    O reteta foarte simpla, dar mai ales gustoasa. Am testat-o astazi si mi-a iesit ca la carte … 😉

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org