RSS
 


Fursecuri fragede

09 Apr

Fursecuri fragedeȘtiu că-i post, da’ e mai mare păcat să nu le încercați Fursecuri fragede
Rețeta asta a fost testată de un număr infinit de ori și fursecurile sunt mai bune și mai fragede pe zi ce trece. Se fac extrem de ușor și rapid, așa că le puteți folosi cu succes atunci când timpul nu e cel mai bun prieten al vostru Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

 

Ingrediente:
350 gr făină (~14 linguri)
6 linguri zahăr pudră
250 gr unt
2 plicuri zahăr vanilat
2 gălbenușuri
1/2 plic praf de copt

1. Aduceți untul la temperatura camerei.

2. Separați albușurile a două ouă de gălbenușuri, iar cu albușurile faceți bezele sau un pandișpan cu vișine.

3. Mixați untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat și gălbenușurile. Adăugați apoi făina amestecată cu praful de copt și ar trebui să obțineți un aluat de consistența celui de mai jos.Fursecuri fragede4. Încărcați aluatul într-un un aparat pentru sprițat și formați fursecurile direct pe tavă. Nu este nevoie să ungeți tava, iar dacă alegeți să folosiți hârtie de copt, va trebui să fixați colțurile cu ceva greutăți, astfel încât să nu se ridice odată cu aparatul de sprițat.Fursecuri fragedeSunt multe astfel de aparate pe piață, dar eu l-am testat doar pe cel de la Dmail și funcționează perfect cu majoritatea formelor. La un moment dat m-am plictisit să le tot schimb și am făcut ultimele fursecuri cu aceeași formă Fursecuri fragede

5. Încingeți cuptorul la 190 C și tineți fursecurile acolo vreo 10 minute, până când capătă o culoare aurie. În funcție de cuptorul fiecăruia, timpul de coacere poate varia cu +/- 2-3 minute, așa că vă recomand să stați lângă el, măcar la prima tavă, ca să vă asigurați că nu le mâncați arse Fursecuri fragede

Să vă fie de bine!Fursecuri fragede

Fursecuri fragede
Fursecuri fragede
Dacă ţi-a plăcut, poţi da mai departe :)
 


Etichete: , , , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Cristina

    9 April, 2012 at 14:02

    Floricica cu ciocolata e pentru mine, nu-i asa?

     
    • Andi

      9 April, 2012 at 14:19

      Cristina, care dintre ele? :)

       
  2. alinutzika

    9 April, 2012 at 18:07

    uau..arata superb si cred ca sunt un deliciu!

     
    • Andi

      9 April, 2012 at 18:11

      Mulțumesc alinutzika. Au fost, într-adevăr, delicioase :)

       
  3. Antonina

    10 April, 2012 at 07:15

    Ce draguta e forma!!! Eu le vreau pe toate, Andi !! ;)

     
    • Andi

      10 April, 2012 at 08:26

      Antonina, s-a notat :)

       
  4. Mari

    10 April, 2012 at 20:06

    Ce aspect, ce prezentare.
    Trebuie sa achizitionam forma, e super !

     
  5. Andreea

    12 April, 2012 at 17:29

    Am primit si eu in dar acest pistol pentru biscuiti si este intr-adevar foarte bun. Chiar zilele trecute l-am folosit din nou si biscuiteii au iesit foarte fragezi si aromati. Acest aparat este o achizitie chiar buna!

     
    • Andi

      12 April, 2012 at 19:27

      Andreea, la tine iepurașul a venit mai devreme? :)

       
  6. Aspirante luptatoare,gravidute curajoase si mamici invingatoare - Pagina 3779

    13 April, 2012 at 10:57

    […] curajoase si mamici invingatoare Fluturas ammai gasit una pe net care pare ok.. Fursecuri fragede | Să bucătărim asta vad ca are pe langa ce am spus eu si […]

     
  7. Cristina

    13 April, 2012 at 17:01

    Paste fericit!!!

     
    • Andi

      13 April, 2012 at 17:35

      Mulțumesc asemenea, Cristina!
      Să aveți un Paște liniștit și fără nevoie de Colebil :)

       
  8. Ana Maria Ciolacu

    27 April, 2012 at 11:17

    Am pistol de fursecuri de vreo 3 ani, dar l-am folosit doar de vreo 2-3 ori… Bine ca mi-ai amintit, poate il mai scot la lumina zilei. :) Arata minunat fursecurile tale!
    O zi frumoasa iti doresc.

     
    • Andi

      27 April, 2012 at 13:38

      Păi dacă noi nu ne ajutăm între noi, cine să ne mai ajute..? :) :)
      Săru’mâna! Asemenea!

       
  9. Adinaar

    7 April, 2013 at 19:43

    Super bune.noi am adaugat si niste snickers la unele dintre ele.intrebare..asa ar trebui sa fie ele..nu asa tari ca cele cu care suntem obisnuiti,,sunt putin,,sfaramicioase,,dar delicioase.?

     
    • Andi

      8 April, 2013 at 20:25

      Da, sunt fragede si bune ;)
      Ma bucur ca v-au placut :)

       
  10. Boabe de Cafea

    17 October, 2013 at 19:35

    Am luat reteta si cum vine frigul ma apuc sa le fac pentru ceai. Am mai folosit o reteta cu amidon in compozitie si nu mi-au iesit ok. Adica au aratat fix ca si arhicunoscutele scones de ziceai ca le-am pus cu lingurita :(

     
  11. Sa bucatarim

    17 October, 2013 at 20:37

    Imi pun capul la bataie (si) pentru reteta asta! :)
    Sunt trei criterii pentru a-ti iesi exact cum mi-au iesit mie:
    – sa folosesti un aparat adecvat, sa urmezi intocmai reteta si ingredientele/cantitatile :)
    De-abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit ;)

     
  12. Oana Turcin

    5 November, 2013 at 20:27

    Multumesc pentru reteta. Nu mi-au iesit la fel de frumoase dar in schimb au fost foarte gustoase.

     
  13. Andi Cârlan

    5 November, 2013 at 21:05

    Cu multa placere, Oana. Sa-ti fie de bine! :)

     
  14. Salistean Larisa

    5 November, 2013 at 21:43

    Oana Turcin te rog sa-mi aduci si mie :)

     
  15. Oana Turcin

    5 November, 2013 at 21:58

    Le-am pregatit deja.

     
  16. Alina Tenovici

    22 December, 2013 at 21:35

    Delicioase, fragede, minunate pur si simplu! Toata familia adora aceste fursecuri si totusi am o mica problema,,, se cam sfarama super usor! Ce ma sfatuiesti, te rog? pot micsora cantitatea de unt sau ce sa fac sa nu mi se mai rupa asa…chiar si cand le iau dn tava. Fac eu ceva gresit?

     
    • Andi

      23 December, 2013 at 07:58

      Buna, Alina,

      Ma bucur ca sunt pe placut vostru. dar imi pare rau sa aud ca ai problema asta cu ele.

      Teoretic, singura problema care ar putea duce la ruperea lor ar putea fi cuptorul si/sau temperatura. Este important sa le iei din tava imediat ce le-ai scos din cuptor si, de asemenea, temperatura sa nu depaseasca 190-200 C.

      Sarbatori fericite!

       
      • Molly

        27 February, 2014 at 18:51

        spune-mi, te rog, daca as putea pune indulcitor pentru diabetici in loc de zahar; multumesc

         
        • Andi

          27 February, 2014 at 21:00

          Buna Molly,
          Presupun ca da. Nu vad de ce nu ar merge.
          Ba chiar ti-as multumi daca mi-ai spune cum ti-au iesit cu indulcitor :)

           
  17. Cele mai accesate retete in 2013 | Să bucătărim

    3 January, 2014 at 15:53

    […] 2. Fursecuri fragede – 25.091 vizualizari […]

     
  18. Andreea Cucu

    13 March, 2014 at 17:30

    eu am cumparat din lidl astfel de aparat insa ori am facut prea moale/tare aluatul ori nu am stiut sa-l fac pt ca nu mergea sa le pun pe foaie, trebuia sa tai cu cutitul aluatul pt a iesi din tub.

     
    • Natalia

      10 April, 2014 at 14:21

      Andreea,tot din Lidl am luat si eu aparatul zilele trecute si functioneaza perfect.Trebuie sa-l asezi perpendicular pe tava,il tii “lipit” pe tava ,apesi pe “tragaci” si apoi ridici.Poate primul fursec va iesi mai inestetic dar urmatoarele vor fi perfecte.Incearca cu curaj,e pacat sa n-o faci pentru ca se fac foarte repede si usor.Vei gasi pe you tube si filmulete despre cum se folosesc aceste aparate.Multa lume a avut astfel de probleme la inceput.Succes la bucatarit!

       
    • Natalia

      10 April, 2014 at 14:23

      Si nu folosi hartie de copt,pune-le direct in tava.

       
      • Andi

        10 April, 2014 at 18:46

        Multumesc pentru ajutor, Natalia :)
        Andreea, nici daca m-as fi chinuit nu ti-as fi putut raspunde asa de exact si complet :) Mergi pe mana Nataliei :)

         
  19. roxana

    15 April, 2014 at 12:26

    Reteta asta ar trebui interzisa prin lege iar tu ar trebui sa fii arestata pentru ca ai facut-o publica… ;-)

     
    • Andi

      15 April, 2014 at 18:45

      Eu sa fiu arestatA? :) http://www.sabucatarim.ro/despre/

      Iti foarte multumesc pentru aprecieri. Ma bucur ca ti-au placut si te astept oricand pe aici ;)

       
      • roxana

        16 April, 2014 at 07:38

        …ups!

        Scuze… mi-au luat ochii fursecurile si alte retete si nici nu m-am mai uitat la autor. :-(

        … uitasem ca cei mai multi “chef”-i sint barbati.

        Mii de scuze…si cu siguranta ne mai “vedem”. Tocmai am invitat-o aici pe o prietena…

         
        • Andi

          16 April, 2014 at 11:20

          Nici o problema, Roxana :)
          Am primit si cereri de prietenie de la barbati, impresionati de o anumita reteta, care nu s-au prins ca nu-s femeie :)))))
          Va astept cu mare drag

           
  20. roxana

    15 April, 2014 at 12:29

    …a, si am gasit un aparat in piata , noname, a mers perfect…
    Serios acum, fursecurile sint excelente.. Multumesc si felicitari. O sa mai arunc cite un ochi pe aici..

     
  21. Dumitru Marcela

    17 April, 2014 at 19:20

    Arata foarte bine am sa le fac si eu

     
  22. Avram Anda Claudia

    2 June, 2014 at 12:22

    am facut si eu reteta ta si sunt super,estio gospodina super

     
  23. Magdalena Surdu

    30 August, 2014 at 19:27

    O reteta foarte buna am facut si eu au iesit delicioase
    felicitari

     
  24. Dana

    17 November, 2014 at 09:58

    In loc de unt se poate folosi untura?

     
    • Andi

      17 November, 2014 at 21:34

      Sigur, Dana. Doar ca, nefolosind untura la gatit, nu stiu sa-ti spun in ce proportie poti inlocui untul cu ea. As fi tentat sa spun 1:1, dar nu bag mana-n foc :)

       
  25. daniela

    4 December, 2014 at 00:27

    Merge si fara praf de copt?

     
    • Andi

      4 December, 2014 at 08:21

      Nu prea merge, ca nu vor creste fara praf de copt :)

       
  26. Nuta Marcovici

    7 December, 2014 at 05:02

    astazi le fac si eu

     
  27. Daniela's cooking

    11 December, 2014 at 20:27

    Buna! Aluatul merge intins si cu sucitorul? Multumesc! :)

     
    • Andi

      12 December, 2014 at 07:54

      Buna, Daniela,
      Nu merge, pentru ca e aluat fraged :) E foarte moale ;)

       
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org