RSS
 


Salată orientală

05 Apr

De când mă știu i-am spus salată orientată 🙂 Eu am o istorie lungă cu felul ăsta de mâncare 🙂
În adolescență nu o mâncam, din cauza cepei: cu ceapă îmi stricam întâlnirile, fără ceapă nu-mi plăcea 🙂
Acum nu mai am problema asta. Toți oamenii serioși mănâncă ceapă și usturoi. Am zis! 🙂

Cantitățile sunt orientative, ingredientele la fel 🙂

Inspirația pentru salata asta a fost a Alinei, care a folosit:
3 ouă, fierte tari – tăiate cuburi
4 cartofi mari, fierți în coajă – tăiați cuburi
1/2 ceapă – tăiată solzișori
2 cepe verzi –  tăiate rondele
4 tije de apio (tulpină de țelină) – tăiate rondele
3 lingurițe de muștar
zeama de la 1 lămâie
2-3 linguri maioneză
măsline
capere murate
mărar
sare, piper

Faceți un sos din maioneză, muștar, zeama de lămâie, sare și piper.  De data asta, noi am făcut-o fără maioneză, dar dacă nu aveți vreo problemă care să justifice asta, n-o săriți din lista de ingrediente 🙂

Puneți toate legumele într-un bol, turnați sosul peste, amestecați cu grijă și serviți. Dacă-i simplă, nici eu n-o complic 🙂

Să vă fie de bine!

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Cristina

    5 April, 2012 at 17:01

    Cu capere si telina nu am mancat inca dar retin ideea si testez next time!

     
    • Andi

      5 April, 2012 at 18:11

      N-o să-ți pară rău! 🙂

       
  2. Mari

    6 April, 2012 at 07:09

    Foarte buna !
    Am testat-o aseara.

     
    • Andi

      6 April, 2012 at 07:17

      Să vă fie de bine!

       
  3. lira

    6 April, 2012 at 07:14

    ce-i aberatia aia “am zis !’ ???
    se vede de la o posta ca incercati toate sa copiati aberatiile si bolboroselile celei de la dulcegarii culinare.
    va face ridicole , mai ales ca se vede ca nu-i original.

     
    • Andi

      6 April, 2012 at 07:20

      Vai, cât venin… 🙂 Cineva a dormit puțin sau prost. Sau ambele 🙂
      Te mai aștept pe aici, cu rugămintea să nu-mi mai vorbești la feminin 😉

       
    • Alina

      6 April, 2012 at 11:05

      Duduie “lira” esti plina de frustrari, pe care te invit sa ti le manifesti pe site-uri specializate, unde ai putea primi indrumari, ca sa nu spun ajutor.
      Noua aici ne place sa glumim si sa impartasim retete, cu drag si voie buna. 🙂

       
  4. alinutzika

    6 April, 2012 at 16:26

    f bine arata!

     
  5. Mari

    6 April, 2012 at 19:52

    Cred ca “lira” e precum vulpea.
    Stiti cu toti de vechiul proverb, iar modul de exprimare e asa rautacios……………
    As putea crede ca tine post si de aceea e rautacioasa, dar rautatile nu prea sunt asociate cu postul, nu?

    @ “lira”, de la moneda sau instrument ?

    Lira este un instrument muzical rudimentar, format dintr-o cutie de rezonanță, două brațe în formă de coarne și mai multe coarde, folosit, în antichitate, mai ales la acompaniere, când se recitau poeme.

    Mie mi-a placut reteta si am testat-o, asa ca ………..Paste fericita “lira”!

     
    • Gabriela

      7 April, 2012 at 11:58

      Am pregatit-o cu mama si a iesit delicioasa. Multumim pentru idee. Tine-o tot asa si pe invidiosi trateaza-i cu o reteta de indiferenta …

       
  6. Toader Chilici

    17 March, 2014 at 15:17

    salata de sfecla e f.buna

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org