RSS
 


Gustări cu Miez de Lapte

01 May


Iar a venit căldura, iar mi-a pierit cheful de gătit. Cred că e ceva putred la mijloc, că prea ne sincronizăm bine… 🙂 Nu puține au fost zilele în care roșiile, castraveții, ardeii și brânza au fost cei mai buni prieteni ai mei, așa că la astfel de preparate mă pricep chiar binișor 🙂

Ei dar a venit o zi în care Delaco m-a surprins cu o geantă de bunătăți și astfel m-a pus la muncă, așa că a trebuit să găsesc o metodă prin care să continui să lenevesc dar totuși să prepar ceva gustos. Drept urmare, am executat extrem de rapid două gustări cu Miez de Lapte, o brânză calcică, albă și proaspătă.

Pentru tartine aveți nevoie de:
pâine toast
200 gr roșii uscate în ulei
1 ou fiert
Miez de Lapte
ulei de măsline
busuioc verde
sare, piper

Fierbeți oul tare și puneți-l într-un blender împreună cu roșiile uscate, câteva frunze de busuioc, sare și piper.
Stropiți feliile de pâine cu ulei de măsline și puneți pasta de roșii între ele și feliile de Miez de Lapte.
Asezonați cu piper asortat și busuioc tocat fin și serviți rapid.

 


A doua gustare este de fapt o salată Caprese, trasă-n țeapă :), pentru care vă trebuie:
roșii cherry
guguloaie de Miez de Lapte
busuioc verde
ulei de măsline
sare și piper

În ceea ce privește forma de prezentare, în funcție de recuzită, ocazie și chef, puteți să folosiți frigărui din lemn, scobitori, săbiuțe din plastic sau chiar să aranjați ingredientele într-un bol sau pe o farfurie întinsă. Important este ca, la final, să o aromatizați cu ulei de măsline.

Oricum ați face, veți avea o gustare ultra-rapidă, gustoasă, sănătoasă și chiar impresionantă ca aspect.

Să vă fie de bine!

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Dulcegarii culinare

    1 May, 2012 at 23:31

    Foarte fain arata totul !!

     
    • Andi

      2 May, 2012 at 06:38

      Mulțumesc, Antonina! 🙂

       
  2. Mari

    2 May, 2012 at 06:44

    Ce minunatii!

     
    • Andi

      2 May, 2012 at 06:50

      Da, și nouă ne-au plăcut 🙂
      Brânzica este deja preformată, așa că efectul vizual este garantat! 🙂

       
  3. Edith

    2 May, 2012 at 08:19

    ce faina-i prima poza!
    Si mie mi-au placut (cu exceptia celei 0%)

     
    • Andi

      2 May, 2012 at 08:22

      Săru’mâna, Edith! 🙂

       
  4. Ana Maria Ciolacu

    2 May, 2012 at 09:38

    Ce bine arata totul… Si foarte frumoase fotografiile ! O zi miunata iti doresc !

     
    • Andi

      2 May, 2012 at 11:15

      Mulțumesc frumos, Ana. Și ție la fel! 🙂

       
  5. Cristina

    2 May, 2012 at 20:07

    Prima poza imi place mult, si ideea mi se pare buna, asa ca o voi testa, pentru ca mi-a mai ramas o cutie.

     
    • Andi

      2 May, 2012 at 20:27

      Spor la treabă! 🙂

       
  6. Delicioasa

    11 May, 2012 at 20:23

    Acum am vazut tartinele cu rosii uscate. Arata minunat si apetisant. Ti-ai schimbat stilul foto. Felicitari 🙂

     
    • Andi

      11 May, 2012 at 22:33

      Sărut mâna 🙂

       
  7. Maya

    31 July, 2012 at 23:41

    Miezul asta de lapte, este o mozzarella? Arata fantastic!

     
    • Andi

      1 August, 2012 at 07:03

      E o brânză de vaci. Nu e mozzarella, dar seamănă foarte bine cu ea.

       
  8. Poliana

    3 September, 2012 at 13:02

    Super faine tartinele, o sa incerc si eu!

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org