RSS
 


Penne siciliene al forno

10 Nov

Penne siciliene al fornoPenne siciliene al forno au fost prima mea dragoste în materie de paste. Le comandam în mod exasperant (pentru prietenii mei :)) în toate restaurantele cu specific, prin care mergeam. N-am mâncat niciodată două porții la fel, în restaurante diferite. Dacă asta e bine sau nu, habar n-am. Cert e că fiecare le făcea după placul inimii, ceea ce vă recomand și vouă.

Ingrediente pentru două porții:
250 gr penne
100 gr ceapă
100 gr ardei gras
160 gr piept de pui
100 gr bacon
100 gr ciuperci
vin alb sec
sos de roșii
zahăr
mozzarella
parmezan
smântană dulce
oregano
usturoi
sare și piper

Fierbeți pennele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Tocați ceapa mărunt, tăiați ardeiul gras – bastonașe, ciupercile – lamele, iar usturoiul – rondele 🙂 (așa-i că românu’ s-a născut poet?)
Tăiați baconul și pieptul de pui în fâșii cât de cât egale.
Trageți la tigaie puiul și baconul, în ulei de măsline.
Când s-au rumenit, stingeți cu puțin vin alb, după care adăugați legumele și căliți-le 2-3 minute, până se înmoaie.
Turnați sosul de roșii și un praf de zahăr, apoi lăsați să se reducă puțin (să scadă).
Adăugați puțină smântână dulce și aromatizați cu oregano.
Puneți în tigaie pennele și usturoiul, iar după 30-45 secunde, sunt gata.
Penne siciliene al fornoTransferați totul într-un vas de lut sau termorezistent și presărați mozzarella și parmezan date pe răzătoare.
Penne siciliene al fornoDați-l la cuptorul încins la 250C până când se rumenește frumos.
Penne siciliene al fornoPoftă mare!

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: , , , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Dana

    10 November, 2012 at 15:48

    Mi-ai facut o pofta nemaipomenita! Pastele la cuptor sunt intradevar divine….mai ales daca le insotesti de un pahar de vin.

     
    • Andi

      10 November, 2012 at 20:41

      Mie-mi spui? 🙂

       
  2. Emily

    10 November, 2012 at 17:34

    ce frumos s-au rumenit! Si mie imi plac pastele la cuptor!
    Seara frumoasa!

     
    • Andi

      10 November, 2012 at 20:41

      Mulțumesc, Emily. Asemenea 🙂

       
  3. Pitbulitza

    10 November, 2012 at 21:12

    Andi, stiu ca vrei sa te protejezi de furaciosi, dar fa cumva macar linkurile sa se poata opera cu click dreapta. Este enervant rau, daca vreau sa deschid mai multe retete in mai multe tab-uri, sa nu pot sa fac asta. Ca sa nu mai vorbim de linkuri pe care le pui, care nu se deschid automat in alt tab…

     
    • Andi

      10 November, 2012 at 21:46

      Dragă Ruxandra, îți mulțumesc pentru feed-back 🙂
      Dacă m-aș pricepe cât de cât la programare, aș modifica ceva pe ici, pe colo; însă, cum sunt pe lângă subiect, trebuie să iau plugin-urile așa cum sunt 🙁
      Partea bună este ca poți deschide orice link cu Ctrl+click stânga 😉

       
  4. Ana Maria Ciolacu

    11 November, 2012 at 12:03

    Ce bine arata… Ador pastele la cuptor, mai ales atunci cand sunt bine facute. Mai ai o portie ? 🙂

     
    • Andi

      11 November, 2012 at 21:07

      Mulțumesc, Ana! Din fericire (pentru mine), nu mai am 🙂

       
    • Ana Maria Ciolacu

      11 November, 2012 at 21:43

      Deci asa… :))

       
  5. Andreea

    12 January, 2013 at 21:06

    Arata infernal de bine! Salivez la greu! Multumesc mult pentru reteta! :*

     
    • Andi

      12 January, 2013 at 22:00

      Multumesc, Andreea 🙂

       
  6. liliana

    14 May, 2013 at 16:07

    Am vazut aceeasi reteta doar cu piept de pui facut pe jum.sos bechamel in care adaugam cascaval ras iar deasupra radem pecorino.O voi Incerca si pe aceasta caci imi plac legumele

     
    • Andi

      14 May, 2013 at 16:33

      Astept sa-mi spui cum ti-a iesit si care varianta iti place mai mult 🙂

       
  7. Vorovenci Alina-Raluca

    11 September, 2014 at 16:14

    Pur si simplu delicios!!! Recomand si celor incepatori, cum scrie si mai sus, nu are cum sa nu-ti iasa. Merita incercat! 😉

     
  8. Eliza

    13 February, 2015 at 17:33

    Trebuiau specificate cantitatile pentru fiecare ingredient in parte (cat sos de rosii, cat usturoi, smantana etc), macar estimativ, pentru portia facuta de Dvs. In rest, pare delicios ☺….incercam chiar acum reteta. Multumim

     
  9. Bulgaru Dana

    17 August, 2015 at 16:16

    Delicioase……recomand.Spor la gatit si la mancat.

     
  10. vlad

    26 February, 2017 at 12:56

    Grozav … Si eu sunt indragostit de acest preparat, spre disperarea prietenilor care ma acuza de lipsa de imaginatie…Multumesc pt reteta !!

     
  11. Gina

    11 March, 2017 at 11:57

    Am făcut și eu aseară! Super bune au ieșit. Mai vreau retete.

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org