RSS
 


Bouyiourdi (Μπουγιουρντί)

27 May

Bouyiourdi (9)Interesant nume, este? 🙂 Nu va bateti capul cu pronuntia, ca n-o sa va iasa 🙂 Va spun eu ce trebuie sa retineti:

  1. este un preparat grecesc
  2. se serveste ca gustare, inaintea felului principal
  3. este foarte mancabil 🙂

Fiind un preparat care se gateste la cuptor, aveti nevoie de un vas termo-rezistent, cu capac, sau folie de aluminiu drept capac, pe care il stropiti cu putin cu ulei de masline.

Incalziti cuptorul la 200C.

Puneti, in straturi, in ordine:

  • felii de branza feta (eu am folosit o branza de capra de la Delaco, care s-a potrivit de minune)branza capra delaco
  • oregano
  • piper negru
  • fulgi de chili
  • rosii decojite, taiate rondele sau cuburi
  • cateva rondele de ceapa (optional; eu nu le-am pus)
  • ardei gras rosu, taiat rondele
  • ardei iute (daca va tine :)), taiat rondele
  • cascaval ras

Bouyiourdi (1)Bouyiourdi (4)Bouyiourdi (7)Acoperiti vasul, dati-l la cuptorul incins pentru vreo 35 minute, dupa care descoperiti-l si mai lasati-l in cuptor 10 minute, cat sa se coloreze frumos. (tocmai am reusit sa-mi fac pofta singur si sa salivez 🙂 :))

Bouyiourdi (12)Traditional, se foloseste paine prajita pe post de lingura si toata lumea mananca din acelasi vas 🙂

Sa aveti pofta! Eu am 😀Bouyiourdi (17)

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Diana

    28 May, 2013 at 10:27

    Interesant si-mi place

     
  2. Kyra

    29 May, 2013 at 10:14

    Arata extraordinar!
    Combinatia ingredientelor este pe placul meu asa ca SIGUR o voi executa.
    Am si o intrebare: unde pescuiesti? Ceva locuri ….
    😀

     
    • Andi

      29 May, 2013 at 13:49

      Multumesc, Kyra 🙂
      De regula, in jurul Bucurestiului (Fundulea, Gostilele, Hagiesti) sau pe Dunare, la Giurgeni.

       
  3. Mioara Ciobanu

    11 November, 2013 at 17:06

    o ce buna e !

     
  4. simonacallas

    9 August, 2014 at 06:35

    Arata fantastic! Am reusit sa pronunt, am notat ingredientele, trebuie neaparat sa incerc preparatul 🙂

     
    • Andi

      9 August, 2014 at 07:53

      Multumesc, Simona 🙂

       
  5. Petrutz Bodea

    18 February, 2015 at 16:17

    oh, doamne…arata intr un mare fel!
    ce pofta mi e…:)

     
  6. Florina Girip

    24 March, 2016 at 20:39

    Arata super

     
  7. Sa bucatarim

    25 March, 2016 at 05:59

    Multumesc 🙂

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org