Simplu, rapid, vegetarian 🙂
Ingrediente:
1 kg ciuperci
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
1 lingură boia iute
300 ml suc de roşii
250 ml supă de legume
1 foaie de dafin
300-400 gr mălai
ulei de măsline
sare, piper, pătrunjel verde
Întâi faceţi mămăliga şi lăsaţi-o deoparte, acoperită, ca să nu se răcească.
Curăţaţi ciupercile şi spălaţi-le. După ce se scurg, tăiaţi-le în bucăţi mici (mai mici decât le-am tăiat eu).
Încingeţi o tigaie şi stropiţi-o cu ulei de măsline.
Puneţi la sotat ceapa tăiată subţire şi usturoiul, dar nu le lăsaţi până se îngălbenesc.
Apoi adăugaţi boia şi rumeniţi-o puţin.
Adăugaţi ciupercile, sosul de roşii, supa de legume, frunză de dafin, sare şi piper. Puneţi un capac deasupra şi lăsaţi-le să fiarbă vreo juma’ de oră.
La final aruncaţi deasupra o mână de pătrunjel tocat mărunt.
Serviţi-o fierbinte cu mămăliguţă caldă.
Este absolut delicioasă!
POFTĂ BUNĂ!
arata bine am sa incerc
[…] la birou, între două mail-uri, am găsit pe net o reţetă de Tocăniţă cu ciuperci şi mămăliguţă şi în drum spre casă ne-am apucat să luăm toate cele necesare. Am găsit ciuperci champignon […]
[…] la birou, între două mail-uri, am găsit pe net o reţetă de Tocăniţă cu ciuperci şi mămăliguţă şi în drum spre casă ne-am apucat să luăm toate cele necesare. Am găsit ciuperci champignon […]
Arata foarte bine, si este si foarte gustoasa, noi suntem vegetarieni si folosim foarte mult ciupercile in bucatarie
Super tare. O sa incerc si eu. Multumesc pentru idee.
Acum e pe foc !! Sa vedem ce iese !