RSS
 


Chiftele

10 Sep

chiftele (2)
Piftelutele :), cum imi place mie sa le spun, sunt pe cat de putin dietetice, pe atat de bune si, consumate cu moderatie, sunt exceptionale.

Un singur lucru este foarte important: sa luati carne proaspata dintr-o sursa de incredere, indiferent ca o toaca macelarul in fata voastra sau v-o tocati singuri, acasa.

Sunt extrem de versatile, intrucat carnea tocata din care le puteti face este foarte diversificata. In functie de preferinte, regim sau dieta, le puteti face din:
– carne de porc – 100%
– carne de pasare – 100%
– carne de porc – 50% + carne de vita 50%
– carne de porc – 50% + carne de pasare 50%
– carne de pasare – 75% + carne de vita 25%
– se pot face si din carne de miel, da’ nu  pe la noi 🙂
– nu le faceti din carne de vita 100%, pentru ca vor iesi prea uscate

Cantitati:
1kg carne tocata
3 oua
1 catel de usturoi – pisat
1 ceapa – data pe razatoare
1 cartof sau 1 dovlecel – dat pe razatoarea mica si stors bine
marar si/sau patrunjel – dupa gust
sare, piper

Din punct de vedere al prepararii, chiftelutele sunt printre cele mai rapide si usoare preparate:
– amestecati intr-un bol toate ingredientele si dati-le la rece pentru vreo jumatate de ora (nu este obligatoriu, dar ar ajuta compozitia sa se lege mai bine si aromele sa se imprieteneasca)
– formati in mana chiftelele, de dimensiunea unui ou de gaina si puneti-le direct in uleiul incins
– incingeti ulei de palmier (sau un alt ulei cu punct de afumare ridicat) intr-o cratita si prajiti chiftelele, pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos

*Nu este necesar sa dati chiftelutele prin faina inainte de a le praji si nici nu va recomand asta.

Indiferent ca le mancati imediat, calde, sau reci, a doua zi, vor fi la fel de bune 😉
Se pot servi ca atare sau cu garnitura de piure din cartofi sau cartofi natur cu patrunjel.

Sa aveti pofta!chiftele (2)

Print Friendly
 


Etichete: , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. No Privat

    19 November, 2013 at 12:33

    f bine arata. acum ma duc sa fac 🙂

     
  2. Andreea Mohorea

    27 November, 2013 at 19:23

    Pana acum nu puneam niciodata ceapa la chiftelute.Am sa incerc varianta !!!

     
  3. dfsdfs

    3 March, 2014 at 09:30

    bune

     
  4. Chiftele marinate | Să bucătărim

    8 August, 2014 at 18:15

    […] sunt ele de fapt? Chiftele prajite, pe care le puteti face dupa reteta de aici, in sos de […]

     
  5. zoltybogata

    17 February, 2015 at 00:07

    Arată foarte bine. Multă sănătate

     
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org