pui cacciatore (6).JPG

sau Chicken Cacciatore ori Pollo alla Cacciatora. Dar indiferent cum i-ai spune, tot bun este 🙂

Ingrediente:
3 bucăţi piept de pui dezosat (tăiat în 2, deci 6 bucăţi),
1 ceapă,
3 căţei de usturoi,
2 conserve de roşii decojite (2x400gr),
4 linguri brânză Mascarpone,
~20 frunze de busuioc proaspăt (puteţi folosi şi uscat, în lipsa celui proaspăt),
ulei de măsline,
sare, piper

Căliţi ceapa şi usturoiul tocate mărunt în 3 linguri de ulei de măsline 2-3 minute, cât să se înmoaie, fără a-şi schimba culoarea.
Adăugaţi roşiile, sare şi piper. Lăsaţi-le să fiarbă pentru vreo 10 minute până când sosul se îngroaşă puţin şi luaţi tigaia de pe foc.
Amestecaţi în sos brânza Mascarpone şi busuiocul verde tocat (sau uscat).

Prăjiţi în ulei bucăţile de piept de pui pe ambele părţi doar cât să se coloreze la suprafaţă şi puneţi-le într-un vas termorezistent.
Turnaţi sosul peste ele şi daţi tava la cuptor pentru vreo 30 minute.
La final, mai presăraţi puţin busuioc deasupra.
Se serveşte fierbinte, alături de cartofi cu rozmarin la cuptor.

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] pui cacciatore (2).JPGpui cacciatore (3).JPGpui cacciatore (1).JPGpui cacciatore (4).JPGpui cacciatore (5).JPGpui cacciatore (6).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

5 comentarii la „Pui Cacciatore”
  1. Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *