sau Chicken Cacciatore ori Pollo alla Cacciatora. Dar indiferent cum i-ai spune, tot bun este 🙂
Ingrediente:
3 bucăţi piept de pui dezosat (tăiat în 2, deci 6 bucăţi),
1 ceapă,
3 căţei de usturoi,
2 conserve de roşii decojite (2x400gr),
4 linguri brânză Mascarpone,
~20 frunze de busuioc proaspăt (puteţi folosi şi uscat, în lipsa celui proaspăt),
ulei de măsline,
sare, piper
Căliţi ceapa şi usturoiul tocate mărunt în 3 linguri de ulei de măsline 2-3 minute, cât să se înmoaie, fără a-şi schimba culoarea.
Adăugaţi roşiile, sare şi piper. Lăsaţi-le să fiarbă pentru vreo 10 minute până când sosul se îngroaşă puţin şi luaţi tigaia de pe foc.
Amestecaţi în sos brânza Mascarpone şi busuiocul verde tocat (sau uscat).
Prăjiţi în ulei bucăţile de piept de pui pe ambele părţi doar cât să se coloreze la suprafaţă şi puneţi-le într-un vas termorezistent.
Turnaţi sosul peste ele şi daţi tava la cuptor pentru vreo 30 minute.
La final, mai presăraţi puţin busuioc deasupra.
Se serveşte fierbinte, alături de cartofi cu rozmarin la cuptor.
POFTĂ BUNĂ!
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]
[…] că puiul Cacciatore merge foarte bine alături de ‘cești cartofi, am zis să las eu de la mine și să vă dau […]
[…] Una peste alta, trebuia să avem ce mânca la sfărșit. Și uite așa eu am ales să gătesc pui cacciatore și cartofi cu rozmarin la cuptor, Lavinia – supă-cremă de dovleac cu brânză gorgonzolla […]
Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!
Thank you!
I know you probably have to disagree, but if you can’t beat them, join them.