pui_la_cuptor_tava_apollo (8).jpg … sau pui pe sticlă. Oricum i-ai spune, e delicios! 🙂

Pe vremuri, mâncam pui din ăsta făcut de mama, bunica sau mama-soacra, pe sticlă. Mi se părea cea mai faină metodă de a pregăti puiul.

pui_la_cuptor_tava_apollo (10).jpg Ieri am avut plăcerea să testez tava Apollo, care este absolut senzațională! Este o tavă teflonată, formată de fapt din două tăvi separate. Folosite împreună, vă permit să faceți și garnitura în același timp cu puiul, grăsimea scurgându-se în tava inferioară.pui_la_cuptor_tava_apollo (2).jpg

Separat, le puteți folosi pentru a face un pui mai nedietetic :), pentru a coace pizza sau pentru garnituri la cuptor. Împreună, le puteți folosi cu succes și pentru a face frigărui.

Revenind la friptura noastră, vă recomand să folosiți pui refrigerați, de până-n 2 kg, ca să se așeze frumos în tavă. Mai aveți nevoie de: cartofi, ciuperci, ulei, vin alb, salvie, rozmarin, piper (negru, roșu, verde) și sare. Da, e atât de simplu 🙂

1. Spălați bine puiul, curățați-l dacă mai este cazul și pârliți-l ca să fiți siguri că nu mai are niciun fel de puf.[pe2-gallery class=”aligncenter” ] pui_la_cuptor_tava_apollo (3).JPGpui_la_cuptor_tava_apollo (4).JPGpui_la_cuptor_tava_apollo (5).JPG[/pe2-gallery]
2. Lăsați-l vreo jumătate de oră în apă rece, după care spălați-l și uscați-l cu un prosop de hărtie.pui_la_cuptor_tava_apollo (6).jpg
3. Pregătiți o cremă de corp din ulei, salvie, rozmarin, piper și sare și ungeți-l pe micuț pe toate părțile, ca să se simtă bine în timp ce mai așteaptă, cumințel, vreo jumătate de oră.
4. Ungeți și garnitura cu același amestec de condimente.
5. Încingeți cuptorul, asezați puiul în tava Apollo și legumele de jur-împrejur.pui_la_cuptor_tava_apollo (7).JPG
6. Puiul va sta la cuptor vreo 45-60 minute, timp în care, din când în când, vă mai uitați la el.
7. Cu vreo 10 minute înainte de a stinge focul, stropiți puiul cu vinul alb.

După ce asezați puiul în farfurie și legumele lângă el, stropiți-l cât vă lasă inima cu jiul din tava inferioară.

Jiul acesta conține toată grăsimea si aromele puiului. Este demențial dar total nedietetic așa că depinde de fiecare dintre voi dacă îl veți folosi sau nu 🙂

Să vă fie de bine!pui_la_cuptor_tava_apollo (11).JPG

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

19 comentarii la „Pui întreg la cuptor”
  1. incapatant tare puiul acesta :)) bine ca i-ai aratat cum sta treaba! :))
    Arata minunat si extrem de delicios! Seara frumoasa!

  2. Ce l-ai intors pe toate partile,i-ai scuturat gramatica in cap:))eu mai bine nu vorbesc,ca poate pun vreo virgula gresit. Faina tava,n-am mai vazut si pentru frigarui.
    Sunt linistita acum ca l-ai pus la punct pe domnul pui.

  3. Un intreg ritual regesc in pregatirea faimosului pui, insa poza finala este extrem de apetisanta.
    Daca ar avea si miros…………….
    D-nule, jos palaria.

    1. Săru’mâna 🙂
      În ultima poză este Dan, colegul meu, cu Puiul Cardinal. I-a spus așa pentru că a pus varză în cele patru puncte cardinale :))

  4. Pentru ca nu are habar de gramatica merita sacrificat si se pare ca a fost o alegere inteleapta. Arata senzational! Daca mai aveam supa iti propunema un schimb. Ma gandesc sa dau o fuga la Carrefor sa imi iau un pui…

    1. Mulțumesc, Cristina. Eventual să facem o petiție ca toți care nu au habar de gramatică să aibă soarta lui… :)))))
      Dacă mai aveai supă, acceptam bucuros! 🙂

  5. Coane, am facut azi puiul tau!
    Pentru Concursul de la Ama!
    Dar pentru ca eu sunt mai sarac, si boii nu trag si n-am de unde sa procur (testez) o tava Apollo, am executat puiul la cuptor in punga magica! Cu cartofi la cuptor, ciupercute la tigaie si o oala de mujdei de usturoi!
    A iesit magnific!
    Postarea luni si la mine pe blog si la Ama!
    Un weekend stralucit!
    🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *