A trecut aproape o lună de când v-am prezentat ceva desert, așa că i-a venit timpul prăjiturii cu lămâie și mac. Am găsit rețeta în Cartea Regală de Bucate, așa că vă rog să fiți cuviincioși când o preparați/mâncați
Ingrediente:
225 gr unt, la temperatura camerei
225 gr făină
225 gr zahăr
4 ouă
1 plic praf de copt
coaja rasă de la 1 lămâie
2 linguri semințe de mac
Pentru sirop:
75 ml apă
150 gr zahăr
zeama de la 1 lămâie
1. Încingeți cuptorul la 180C.
2. Amestecați făina cu praful de copt și semințele de mac.
3. Mixați untul cu zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă.
4. Adăugați ouăle, unul câte unul, continuând să mixați până când compoziția devine omogenă.
5. Adăugați coaja de lămâie și compoziția de făină+praf de copt+mac și omogenizați bine totul.
6. Turnați compoziția într-o tavă de chec (~25 cm) tapetată cu hărtie de copt și coaceți la 180C, timp de 40 de minute.
7. Faceți testul cu scobitoarea înfiptă în centru și dacă iese curată, prăjitura este gata.
8. Cât stă prăjitura la cuptor, faceți siropul: într-o cratiță, pe foc mic, amestecați apa cu zeama de lămâie și zahărul și fierbeți ~7 minute.
9. Imediat ce ați scos prăjitura din cuptor, înțepați-o cu o furculiță pe toată lungimea și turnați siropul fierbinte.
10. Lăsați-o să se răcească și apoi scoateți-o din tavă.
Merge de minune cu o cană de ceai, dimineața sau ca desert, în orice moment al zilei
Să vă fie de bine![pe2-gallery class=”aligncenter” ] [/pe2-gallery]
Dulcegarii culinare
17 noiembrie 2011 at 23:30
Arata tare fain !!
Andi
18 noiembrie 2011 at 07:04
Mulțumesc frumos, Antonina! Să vezi ce gust are…
mitinita
18 noiembrie 2011 at 12:22
cunosc prajitura,cunosc cartea si cat de bine arata ce-ai facut tu acolo! deja m-ai intrecut la capitolul deserturi,publici retete mai des ca mine:)) weekend placut
Andi
18 noiembrie 2011 at 15:29
Mulţumesc frumos, mitinita! Nu ştiu dacă te-am întrecut dar cu siguranţă trebuie să postez mai des decât o fac…
Mari
19 noiembrie 2011 at 08:01
Incepi sa-i faci concurenta d-nului Varlan.
O fi ceva in „continul” numelor voastre?
Andi
19 noiembrie 2011 at 08:21
Neaah
Deocamdată, fac şi eu ce pot…
Săru’mâna da’ mai am muuult până acolo
Cristina
19 noiembrie 2011 at 22:14
Arata ff bine si imi place mult!
Andi
26 noiembrie 2011 at 09:04
Săru’mâna! Și nouă ne-a plăcut
Marieta
3 decembrie 2011 at 22:59
Arata super prajitura.
Pacat ca nu e de post!
Andi
3 decembrie 2011 at 23:16
Mulțumesc frumos. Din păcate, stau cam prost la capitolul post
Claudia
11 decembrie 2011 at 17:39
Este super reteta si eu am facuto sambata trecuta dintr-o carticica mica si foarte groasa primita anu trecut de ziua mea,atat doar ca este foarte dulce mai mut de o buc. nu poti manca.Este delicos..ceva aparte.
Andi
11 decembrie 2011 at 17:43
Exact așa e
oana
3 aprilie 2012 at 12:16
Am facut aceasta prajitura in week-end si a iesit super, astept si alte retete
Andi
3 aprilie 2012 at 12:27
Mă bucur că ți-a plăcut