RSS
 


Prăjitură cu lămâie și mac

17 Nov

prajitura cu lamaie (3).jpg A trecut aproape o lună de când v-am prezentat ceva desert, așa că i-a venit timpul prăjiturii cu lămâie și mac. Am găsit rețeta în Cartea Regală de Bucate, așa că vă rog să fiți cuviincioși când o preparați/mâncați 🙂

Ingrediente:
225 gr unt, la temperatura camerei
225 gr făină
225 gr zahăr
4 ouă
1 plic praf de copt
coaja rasă de la 1 lămâie
2 linguri semințe de mac
Pentru sirop:
75 ml apă
150 gr zahăr
zeama de la 1 lămâie

1. Încingeți cuptorul la 180C.
2. Amestecați făina cu praful de copt și semințele de mac.
3. Mixați untul cu zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă.
4. Adăugați ouăle, unul câte unul, continuând să mixați până când compoziția devine omogenă.
5. Adăugați coaja de lămâie și compoziția de făină+praf de copt+mac și omogenizați bine totul.
6. Turnați compoziția într-o tavă de chec (~25 cm) tapetată cu hărtie de copt și coaceți la 180C, timp de 40 de minute.
7. Faceți testul cu scobitoarea înfiptă în centru și dacă iese curată, prăjitura este gata.
8. Cât stă prăjitura la cuptor, faceți siropul: într-o cratiță, pe foc mic, amestecați apa cu zeama de lămâie și zahărul și fierbeți ~7 minute.
9. Imediat ce ați scos prăjitura din cuptor, înțepați-o cu o furculiță pe toată lungimea și turnați siropul fierbinte.
10. Lăsați-o să se răcească și apoi scoateți-o din tavă.

Merge de minune cu o cană de ceai, dimineața sau ca desert, în orice moment al zilei 🙂
Să vă fie de bine![pe2-gallery class=”aligncenter” ] prajitura cu lamaie (4).jpgprajitura cu lamaie (2).jpgprajitura cu lamaie (3).jpg[/pe2-gallery]

Print Friendly, PDF & Email
 


Etichete: , , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Dulcegarii culinare

    17 November, 2011 at 23:30

    Arata tare fain !!

     
    • Andi

      18 November, 2011 at 07:04

      Mulțumesc frumos, Antonina! Să vezi ce gust are… 🙂

       
  2. mitinita

    18 November, 2011 at 12:22

    cunosc prajitura,cunosc cartea si cat de bine arata ce-ai facut tu acolo! deja m-ai intrecut la capitolul deserturi,publici retete mai des ca mine:)) weekend placut

     
    • Andi

      18 November, 2011 at 15:29

      Mulţumesc frumos, mitinita! Nu ştiu dacă te-am întrecut dar cu siguranţă trebuie să postez mai des decât o fac… 🙂

       
  3. Mari

    19 November, 2011 at 08:01

    Incepi sa-i faci concurenta d-nului Varlan.
    O fi ceva in “continul” numelor voastre?

     
    • Andi

      19 November, 2011 at 08:21

      Neaah 🙂
      Săru’mâna da’ mai am muuult până acolo 🙂 Deocamdată, fac şi eu ce pot…

       
  4. Cristina

    19 November, 2011 at 22:14

    Arata ff bine si imi place mult!

     
    • Andi

      26 November, 2011 at 09:04

      Săru’mâna! Și nouă ne-a plăcut 🙂

       
  5. Marieta

    3 December, 2011 at 22:59

    Arata super prajitura.
    Pacat ca nu e de post!

     
    • Andi

      3 December, 2011 at 23:16

      Mulțumesc frumos. Din păcate, stau cam prost la capitolul post 🙂

       
  6. Claudia

    11 December, 2011 at 17:39

    Este super reteta si eu am facuto sambata trecuta dintr-o carticica mica si foarte groasa primita anu trecut de ziua mea,atat doar ca este foarte dulce mai mut de o buc. nu poti manca.Este delicos..ceva aparte.

     
    • Andi

      11 December, 2011 at 17:43

      Exact așa e 🙂

       
      • oana

        3 April, 2012 at 12:16

        Am facut aceasta prajitura in week-end si a iesit super, astept si alte retete

         
        • Andi

          3 April, 2012 at 12:27

          Mă bucur că ți-a plăcut 🙂

           
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org