Vă recomand să nu încercaţi limonada asta pentru că s-ar putea să vă placă şi vă răcorească foarte tare. Şi nu cred că vreţi să irosiţi căldura soarelui din perioada asta
Ingrediente:
miez de pepene verde (sau roşu :)), fără sâmburi
1-2 lămâi
2-3-4 linguri de zahăr brun (după gust)
200-400 ml apă (în funcţie de cât pepene şi lămâie puneţi)
Faceţi repede un sirop din apa pe care o puneţi la fiert şi zahărul brun, apoi lăsaţi-l la răcit.
Puneţi pepenele în blender şi lămâia în storcatorul de citrice. Nu, nu le pasaţi/stoarceţi, lăsaţi-le acolo
Amestecaţi sucul de lămâie cu pepenele pasat.
Apoi fie strecuraţi amestecul pentru a obţine un suc fîn, fără pulpă, fie îl lăsaţi aşa, dacă vă place pulpa în limonadă.
După care, inevitabil, adăugaţi siropul de apă cu zahăr brun şi daţi limonada la frigider până când atinge temperatura la care vă face plăcere s-o savuraţi.
Dacă aveţi musafiri sau vreţi să faceţi poze, serviţi-o într-un pahar cu picior (nu, nu de lemn) împreună cu gheaţă pisată şi ornata cu frunze de mentă proaspătă.
Dacă nu, beţi-o şi nu vă faceţi probleme: va fi cel puţin la fel de bună!
SĂ VĂ FIE DE BINE!
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]