RSS
 


Plăcintă cu mere

14 Oct

Plăcintă cu mere
Plăcinta asta se va numi plăcintă cu mere de la Dealul cu Soare, pentru că n-ai cum să faci o plăcintă la fel de bună dacă nu ai merele potrivite.

Ingredinte:
2kg mere
1 plic zahăr vanilat (+ 100 gr zahăr tos dacă vreți să leșinați de dulce sau aveți mere acre)
scorțișoară după gust

650gr făină 000
250gr unt la temperatura camerei
100gr zahăr pudră
200gr smântână
2 ouă
1 plic praf de copt

Spălați și dați merele pe răzătoarea mare, apoi le puneți într-o cratiță cu zahărul și scorțișoară câtă vreți, până când se înmoaie.

Aluatul se poate face într-un robot de bucătărie sau manual, dacă vă place să frământați sau n-aveți robot.
Amestecați bine untul + zahărul pudră, până se omogenizează bine.
Adăugați ouăle, unul câte unul, și amestecați. Apoi smântâna.
Începeți să adăugați făina, amestecată cu praful de copt, câte o lingură, pe rând, și încorporați bine.

Presărați puțină făină pe blatul de lucru și răsturnați aluatul. Începeți să-l frământați și pudrați din când în când cu făină, până când nu se mai lipește de mâini.
Împărțiți aluatul în două și întindeți prima foaie, pe care o puneți într-o tavă. Adăugați merele călite, apoi a doua foaie de aluat, deasupra.

Puneți tava în cuptorul încins la 180C, pentru vreo 40 minute.
Lăsați plăcinta cu mere să se răcească înainte de a o tăia.

Dacă vreți să (vă) impresionați, puneți și o cupă de înghețată de vanilie peste bucata de plăcintă cu mere, ca să dați șah-mat.

Tips&tricks

  1. Tăiați marginile în exces ale aluatului, ca să nu faceți pâine acolo 🙂 De la praful de copt, blaturile vor crește.
  2. Aduceți untul la temperatura camerei înainte de a-l folosi. La fel și ouăle.
  3. Amestecați praful de copt cu făina, ca să crească uniform.

Un alt desert excelent cu mere, din aceeași familie cu placinta cu mere, sunt și spiralele cu mere și stafide.

Print Friendly, PDF & Email
 


Niciun comentariu

Postat de Andi in DESERT

 

Etichete: , , , , , ,

Adauga un comentariu