Pentru iubitorii de dovleac și nu numai 🙂
Băieții mei nu sunt iubitori de dovleac copt pentru că are o consistență mai moale și nu le place textura 🙂
Așa că am încercat, pentru prima dată, această tartă cu aluat fraged.
Pentru aluat (tava 26 cm)
75 ml lapte
200 gr zahăr
o lingură cu untură sau unt gras 82% grăsime
50 ml ulei floarea soarelui
un ou mediu
140 gr iaurt
500 gr faină
un plic cu praf de copt
un praf de sare
Se încorporează toate ingredientele, până se obține un aluat fraged.
La nevoie, este posibil să mai fie nevoie de puțină făină. Aluatul astfel format se dă la rece până se pregătește compoziția.
Umplutura:
750 gr dovleac placintar dat pe răzătoarea mare (cel portocaliu, lung ca o para :), este mai aromat)
150 gr zahăr
3 pliculețe zahăr vanilinat
1/2 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță cuișoare pudră
40 gr pesmet
Suplimentar: un ou pentru uns aluatul
Am făcut în trecut ștrudel cu dovleac, călind puțin ingredientele de mai sus (aproximativ 5 minute). Acum am încercat tarta fără a mai căli dovleacul și îmi place mai mult rezultatul.
Gustul dovleacului este mai bine pus în valoare și se simte textura dovleacului.
Se omogenizează ingredientele de mai sus.
Asamblare:
Pe o hârtie de copt se întinde o foaie subtire de aluat (1/2 compoziție).
Se înțeapă ușor cu o furculiță toată suprafața aluatului.
Adaugă compoziția de dovleac.
Întinde cealaltă parte de aluat și taie fâșii subțiri, care se vor așeza sub formă de grătar, ca în poză.
Se ung cu un ou bătut bine și se dau la cuptor, la 180 grade (eu am cuptor electric, cu rezistențe sus și jos) timp de aproximativ 40 minute sau până tarta devine aurie.
Vă mai puteți juca cu aromele. Dacă aveam nucșoară, aș fi pus 1/4 linguriță.
Să aveți poftă! 🙂
P.S. Plăcinta cu mere este aici: https://www.sabucatarim.ro/2019/10/placinta-cu-mere/ 🙂
[…] Source link […]
[…] RSS « Supă cremă de ciuperci Plăcintă cu dovleac […]