RSS
 


Spumă de ciocolată

19 Oct

Spumă de ciocolată Știți că nu-mi place să mă laud ( :)), dar dacă vreți vreodată să impresionați pe cineva (sau să vă impresionați), trebuie să faceți spuma asta de ciocolată!

Ingrediente:
250 gr smântână dulce (pentru gătit)
150 gr ciocolată amăruie
2 ouă
2 linguri de zahăr
Atât. Spumă de ciocolată

1. Separați albușurile de gălbenușuri și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei.
2. Topiți ciocolata la bain-marie, împreună cu smântâna dulce.
3. În compoziția fierbinte, adăugați gălbenușurile bătute și mai fierbeți 1-2 minute, cât să nu rămână crude.
4. Lăsați ciocolata să se răcească.
5. Bateți albușurile spumă tare, cu un vârf de cuțit de sare (ca pentru bezea), apoi încorporați zahărul, treptat.
6. Adăugați spuma peste ciocolata răcită și încorporați-o, amestecând cu grijă, de jos în sus.
7. Turnați-o în cupe, pahare, căni, farfurii sau ce mai aveți prin casă și dați-o la frigider pentru câteva ore.

Serviți-o dimineața sau în timpul zilei. Nu v-o recomand seara pentru că-i mai tare decât cafeaua Spumă de ciocolată
Să vă fie de bine!Spumă de ciocolatăSpumă de ciocolată

Spumă de ciocolată
Spumă de ciocolată
Dacă ţi-a plăcut, poţi da mai departe :)
 


36 Comentarii

Postat in DESERT

 

Etichete: , , , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Dulcegarii culinare

    19 October, 2011 at 21:50

    Cum arata!! like spuma, prezentarea, paharul si cireasa… deci cam tot!!;)

     
    • Andi

      19 October, 2011 at 22:07

      Sărut mâna :)
      Și mie îmi plac :P

       
  2. Edith

    19 October, 2011 at 22:04

    Arata super! Subscriu, foarte faine prezentarile ;)
    Ce aparat ti-ai luat pana la urma?

     
    • Andi

      19 October, 2011 at 22:08

      Mulțumesc frumos! Vorba lui Moisescu, mă plec!
      Aparatul este Nikon 3100

       
  3. Cristina

    20 October, 2011 at 07:09

    Superba prezentarea!!!! Am pus-o in lista celor care trebuie sa le fac neaparat!!!

     
    • Andi

      20 October, 2011 at 07:37

      Sărut mâna! Aștept feed-back :)

       
  4. Ana Maria Ciolacu

    20 October, 2011 at 12:49

    Woow, arata fantastic ! Sa folosesti sanatos aparatul. Superbe pozele.

     
    • Andi

      20 October, 2011 at 16:34

      Îți foarte mulțumesc! :) Și fotografiile tale sunt superbe!

       
  5. Gabriela

    20 October, 2011 at 18:06

    Mmmm… apetisant :-D . Arata foarte bine, ingredientele sunt la indemana oricui si este foarte usor de facut, … promit sa o testez si sa iti spun cum a iesit ;-)

     
    • Andi

      20 October, 2011 at 21:20

      Mulțumesc :)

       
  6. TeoBucatar

    20 October, 2011 at 19:24

    Bine te-am gasit!Pe mine m-ai impresionat!Arata super!

     
    • Andi

      20 October, 2011 at 21:21

      Bine ai venit, Teo! Mă bucur să te am pe aici :)
      Mulțumesc pentru aprecieri!

       
  7. mitinita

    23 October, 2011 at 21:48

    Prezentare de exceptie! O sa-mi aduc aminte de reteta ta la urmatoarea ocazie cand trebe sa impresionez pe cineva,esti foarte convingator cu pozele astea.

     
    • Andi

      24 October, 2011 at 06:12

      Mulțumesc frumos :)

       
  8. Tocană de vită cu bere Guinness « Să bucătărim

    28 October, 2011 at 20:02

    […] tot am început să vă propun rețete cu care să impresionați și am început cu desertul, vă supun atenției în seara asta un preparat diferit de cele clasice cu care ne-am […]

     
  9. Gabriela

    30 October, 2011 at 18:06

    Weekendul acesta am testat asa cum am promis reteta de “spuma de ciocolata”. A iesit delicioasa ;). Este cu adevarat un desert cu care iti poti surprinde intr-un mod placut invitatii si pe cei dragi. =d>

     
  10. Mari

    30 October, 2011 at 18:38

    Am facut cel mai usor si mai gustos desert.
    Cu cat l-am lasat la frigider mai mult, cu atat a fost mai bun.
    Pentru ornat am folosit piersica din compot si frisca.
    Felicitari pentru reteta. Prezentarea si calitatea pozelor tale sunt de mare exceptie

     
  11. Andi

    30 October, 2011 at 20:35

    Să vă fie de bine! Mă bucur că v-a plăcut ;)

     
  12. catkitchen

    15 November, 2011 at 16:03

    cat de bine arata totul , felicitari !!

     
    • Andi

      15 November, 2011 at 21:11

      Săru’mâna!

       
  13. Prăjitură cu lămâie și mac « Să bucătărim

    17 November, 2011 at 20:30

    […] trecut aproape o lună de când v-am prezentat ceva desert, așa că i-a venit timpul prăjiturii cu lămâie și mac. Am găsit rețeta în Cartea Regală de […]

     
  14. Corina Ureche

    14 January, 2012 at 13:24

    O super reteta care se face usor, voi incerca si eu sa-mi impresionez invitatii cu ea :)

     
    • Andi

      14 January, 2012 at 14:42

      Mulțumesc, Corina. Să-mi spui dacă ai reușit :)

       
  15. Culinar

    22 March, 2012 at 12:40

    Ador ciocolata. Aceasta retete trebuie obligatoriu sa o incerc si eu.

     
  16. eu

    3 June, 2012 at 19:20

    Bun si daca s-a taiat ce e de facut?:))) banuiesc eu ca alta spuma nu?:))

     
    • Andi

      4 June, 2012 at 08:14

      Ce să se taie? :)

       
  17. Paula

    6 July, 2012 at 17:03

    Salivez doar citind cum se face :)) am sa ma apucsa o fac acum.urati-mi bafta!!

     
    • Andi

      8 July, 2012 at 08:49

      Multă baftă, Paula, deși nu o să ai nevoie. Se face extrem de ușor :)
      Să-mi spui cum ți-a ieșit.

       
  18. Irina

    16 August, 2012 at 16:05

    Foarte buna! Astazi am incercat reteta. Multumim :)

     
    • Andi

      16 August, 2012 at 17:50

      Cu multă plăcere, Irina! Să vă fie de bine :)

       
  19. Laura Gafton

    21 November, 2012 at 13:55

    Este senzationala reteta! Am facut ieri si sunt foarte mandra de ce a iesit! Multumim frumos..))

     
    • Andi

      22 November, 2012 at 08:04

      Să vă fie de bine :)

       
  20. Spuma de ciocolata cu bere Guinness | Să bucătărim

    13 April, 2013 at 11:14

    […] Cu o spuma de ciocolata, care de fapt au fost trei – ciocolata si bere Guinness, ciocolata neagra si ciocolata alba […]

     
  21. ionut

    19 October, 2013 at 12:23

    Sunt copcil,.. dar tot pot face diferenta dintre una buna si una ….! Iar chair acum mama le face,!! o sa iasa nemaipomenit! sarut’mainile

     
  22. ionut

    19 October, 2013 at 12:25

    ce inseamna bain-marie?? :)

     
    • Andi

      19 October, 2013 at 14:10

      Ionut, am pus acum un link pe bain-marie. Daca dai click pe el, o sa vezi, in detaliu ce inseamna.
      Sa-mi spui cum a iesit, da? :)

       
 
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org