Din motive medicale, eu am cam ratat petrecerea de St. Patrick’s Day, insa am sarbatorit acasa, tot in stil irlandez 🙂
Cum? Cu o spuma de ciocolata, care de fapt au fost trei 🙂 – ciocolata si bere Guinness, ciocolata neagra si ciocolata alba (care de fapt a iesit cam galbena, „din cauza” oualor de tara – saru’mana, mamaie! Sa fii sanatoasa!)
Pentru ~4 portii de spuma de ciocolata cu bere Guinness, ingredientele sunt:
6 oua
80 gr zahar pudra (NU vanilat)
270 gr ciocolata neagra
25 gr unt
60 ml bere neagra Guinness draught
Daca vreti sa le faceti pe toate trei, impartiti ingredientele, dupa cum urmeaza (si adaugati si 300 ml smantana dulce pe lista):
Ciocolata & bere Guinness | Ciocolata neagra | Ciocolata alba | |
oua | 2 | 2 | 2 |
zahar | 20 gr | 30 gr | 30 gr |
ciocolata | neagra – 70 gr | neagra – 100 gr | alba – 100 gr |
unt | 25 gr | – | – |
bere Guinness | 20 ml | – | – |
smantana dulce | – | 150 ml | 150 ml |
Executia este extrem de simpla:
- Topiti ciocolata si untul (sau smantana, dupa caz) la bain-marie
- Adaugati berea (doar la cea cu bere, nu si la celelalte)
- Bateti galbenusurile cu zaharul si adaugati-le, treptat, ca sa nu faceti omleta, la compozitia de ciocolata
- Bateti albusurile cu un praf de sare, pana cand obtineti o spuma ferma
- Incorporati spuma de albusuri in compozitia de ciocolata, incet, cu miscari verticale, de jos in sus. Incercati sa o amestecati scotand cat mai putin aer din spuma
- Turnati spuma in pahare/cupe si dati-o la rece. Se poate servi fara moderatie 🙂
Berea Guinness draught este excelenta pentru gatit (evident ca si pentru baut :)), iar pentru mine, spuma asta este al doilea experiment reusit, dupa tocana cu vita si bere Guinness, pe care v-o recomand cu toata caldura 🙂
Sa va fie de bine!
Arata excelent,alte pareri nu-mi mai pot exprima pana nu o gust:) Chiar nu-mi pot inchipui ce gust are,dar eu am incredere in tine cand zici ca-i buna.
Iti multumesc pentru incredere 🙂
Daca vii prin Bucuresti, o sa poti sa o si gusti. Daca nu… ai reteta, te descurci tu cumva… 🙂 🙂