RSS
 


Pui întreg la cuptor

28 nov.

pui_la_cuptor_tava_apollo (8).jpg … sau pui pe sticlă. Oricum i-ai spune, e delicios! 🙂

Pe vremuri, mâncam pui din ăsta făcut de mama, bunica sau mama-soacra, pe sticlă. Mi se părea cea mai faină metodă de a pregăti puiul.

pui_la_cuptor_tava_apollo (10).jpg Ieri am avut plăcerea să testez tava Apollo, care este absolut senzațională! Este o tavă teflonată, formată de fapt din două tăvi separate. Folosite împreună, vă permit să faceți și garnitura în același timp cu puiul, grăsimea scurgându-se în tava inferioară.pui_la_cuptor_tava_apollo (2).jpg

Separat, le puteți folosi pentru a face un pui mai nedietetic :), pentru a coace pizza sau pentru garnituri la cuptor. Împreună, le puteți folosi cu succes și pentru a face frigărui.

Revenind la friptura noastră, vă recomand să folosiți pui refrigerați, de până-n 2 kg, ca să se așeze frumos în tavă. Mai aveți nevoie de: cartofi, ciuperci, ulei, vin alb, salvie, rozmarin, piper (negru, roșu, verde) și sare. Da, e atât de simplu 🙂

1. Spălați bine puiul, curățați-l dacă mai este cazul și pârliți-l ca să fiți siguri că nu mai are niciun fel de puf.[pe2-gallery class=”aligncenter” ] pui_la_cuptor_tava_apollo (3).JPGpui_la_cuptor_tava_apollo (4).JPGpui_la_cuptor_tava_apollo (5).JPG[/pe2-gallery]
2. Lăsați-l vreo jumătate de oră în apă rece, după care spălați-l și uscați-l cu un prosop de hărtie.pui_la_cuptor_tava_apollo (6).jpg
3. Pregătiți o cremă de corp din ulei, salvie, rozmarin, piper și sare și ungeți-l pe micuț pe toate părțile, ca să se simtă bine în timp ce mai așteaptă, cumințel, vreo jumătate de oră.
4. Ungeți și garnitura cu același amestec de condimente.
5. Încingeți cuptorul, asezați puiul în tava Apollo și legumele de jur-împrejur.pui_la_cuptor_tava_apollo (7).JPG
6. Puiul va sta la cuptor vreo 45-60 minute, timp în care, din când în când, vă mai uitați la el.
7. Cu vreo 10 minute înainte de a stinge focul, stropiți puiul cu vinul alb.

După ce asezați puiul în farfurie și legumele lângă el, stropiți-l cât vă lasă inima cu jiul din tava inferioară.

Jiul acesta conține toată grăsimea si aromele puiului. Este demențial dar total nedietetic așa că depinde de fiecare dintre voi dacă îl veți folosi sau nu 🙂

Să vă fie de bine!pui_la_cuptor_tava_apollo (11).JPG

Print Friendly, PDF & Email
 


 

Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Edith

    28 noiembrie 2011 at 21:24

    deci asta fu puiu’ cu gramatica!?! Se vede ca habar n-are! :))
    Dar e bine ca la gust nu se simte.:)) Arata minunat 🙂

     
    • Andi

      28 noiembrie 2011 at 21:39

      Hahaha, da, el a fost :)) Săru’mâna!

       
  2. Emily

    28 noiembrie 2011 at 21:58

    incapatant tare puiul acesta :)) bine ca i-ai aratat cum sta treaba! :))
    Arata minunat si extrem de delicios! Seara frumoasa!

     
    • Andi

      28 noiembrie 2011 at 22:40

      Emily, mulțumesc frumos 🙂
      Era datoria lui să încerce să fie încăpățânat. N-a avut cu cine… 🙂

       
  3. mitinita

    28 noiembrie 2011 at 22:15

    Ce l-ai intors pe toate partile,i-ai scuturat gramatica in cap:))eu mai bine nu vorbesc,ca poate pun vreo virgula gresit. Faina tava,n-am mai vazut si pentru frigarui.
    Sunt linistita acum ca l-ai pus la punct pe domnul pui.

     
    • Andi

      28 noiembrie 2011 at 22:42

      Păi ori gramaticăm ori nu?!? :)))
      Lasă că pentru o virgulă, poate ai noroc și scapi… 🙂

       
  4. craciun anca

    28 noiembrie 2011 at 23:50

    inteleg ca secretul este sa faci un pic de gimnastica cu puiul… arata super

     
    • Andi

      29 noiembrie 2011 at 08:09

      Gimnastică și un duș fierbinte 🙂 Mulțumesc!

       
  5. Mari

    29 noiembrie 2011 at 06:55

    Un intreg ritual regesc in pregatirea faimosului pui, insa poza finala este extrem de apetisanta.
    Daca ar avea si miros…………….
    D-nule, jos palaria.

     
    • Andi

      29 noiembrie 2011 at 08:10

      Săru’mâna 🙂
      În ultima poză este Dan, colegul meu, cu Puiul Cardinal. I-a spus așa pentru că a pus varză în cele patru puncte cardinale :))

       
  6. Cristina

    29 noiembrie 2011 at 08:48

    Pentru ca nu are habar de gramatica merita sacrificat si se pare ca a fost o alegere inteleapta. Arata senzational! Daca mai aveam supa iti propunema un schimb. Ma gandesc sa dau o fuga la Carrefor sa imi iau un pui…

     
    • Andi

      29 noiembrie 2011 at 09:10

      Mulțumesc, Cristina. Eventual să facem o petiție ca toți care nu au habar de gramatică să aibă soarta lui… :)))))
      Dacă mai aveai supă, acceptam bucuros! 🙂

       
  7. Alice

    29 noiembrie 2011 at 15:54

    ioiiii ce fain arata!!!!!!!! suculent asa…yummyyy!
    super fain
    ia sa ma uit si eu la tava aia, dom’le

     
    • Andi

      29 noiembrie 2011 at 16:09

      Alice, îți mulțumesc 🙂
      Uită-te, că mie tare mult îmi place 🙂

       
  8. Promoții Dmail – numai pentru voi « Să bucătărim

    3 decembrie 2011 at 00:09

    […] Am testat tava Apollo de două ori până acum, cu rezultate excelente. Prima dată n-am apucat să mai fac poze A doua oară am reușit, iar rezultatul l-ați putut vedea aici: Pui întreg la cuptor […]

     
  9. Ramona Alina

    3 decembrie 2011 at 13:28

    Ce bunãtate!!! waw!

     
    • Andi

      3 decembrie 2011 at 13:39

      Mulțumesc frumos, Ramona 🙂

       
  10. Marcel Iorga

    17 decembrie 2011 at 15:56

    Coane, am facut azi puiul tau!
    Pentru Concursul de la Ama!
    Dar pentru ca eu sunt mai sarac, si boii nu trag si n-am de unde sa procur (testez) o tava Apollo, am executat puiul la cuptor in punga magica! Cu cartofi la cuptor, ciupercute la tigaie si o oala de mujdei de usturoi!
    A iesit magnific!
    Postarea luni si la mine pe blog si la Ama!
    Un weekend stralucit!
    🙂

     
    • Andi

      17 decembrie 2011 at 16:39

      Să-ți fie de bine! 🙂 Mă bucur că am picat pe mâini bune 🙂
      De-abia aștept postarea! 🙂
      Weekend fain!