Am descoperit câteva rețete pe blogul Bucătarului Maniac extrem de bune, sănătoase și simple. Una dintre ele este detaliată mai jos și a fost vedeta acestei seri
Ingrediente:
3 dovlecei
3 ciuperci mici
3 cepe verzi
1-2 morcovi mici
1 ardei gras
1 roşie mare, bine-coaptă
2 linguri ulei de măsline
pătrunjel, rozmarin
sare şi piper
Tăiaţi dovleceii în două pe lungime şi scobiti miezul cu o lingură (bine ascuţită :)) ).
Tocaţi mărunt miezul dovleceilor, ceapa, morcovii, ciupercile, ardeiul gras, roşiile şi pătrunjelul.
Încingeţi 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi puneţi ceapa la călit la foc mediu pentru vreo 2-3 minute; apoi adăugaţi şi celelalte legume tăiate mărunt şi căliţi-le pentru vreo 10-12 minute până când sunt aproape moi (mie îmi plac legumele mai ţări, „al dente”, nu topite de tot în tigaie).
La final potriviţi sare şi piper şi adăugaţi rozmarinul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Presăraţi sare pe dovleceii scobiti de miez şi umpleţi-i cu amestecul de legume călite.
Daţi-i la cuptor pentru 10-12 minute până când se înmoaie puţin dovleceii.
Eu am mai pus câteva pălării cu sare şi piper, ca să nu se simtă dovleceii singuri.
Rezultatul: delicios, aromat, vegetarian, dietetic, săţios
Sau mai puţin dietetic, dar mai savuros, cu caşcaval sau parmezan ras pe deasupra
POFTĂ BUNĂ!
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]