dovlecei umpluti cu legume la cuptor (5).JPG

Am descoperit câteva rețete pe blogul Bucătarului Maniac extrem de bune, sănătoase și simple. Una dintre ele este detaliată mai jos și a fost vedeta acestei seri 🙂

Ingrediente:
3 dovlecei
3 ciuperci mici
3 cepe verzi
1-2 morcovi mici
1 ardei gras
1 roşie mare, bine-coaptă
2 linguri ulei de măsline
pătrunjel, rozmarin
sare şi piper

Tăiaţi dovleceii în două pe lungime şi scobiti miezul cu o lingură (bine ascuţită :)) ).

Tocaţi mărunt miezul dovleceilor, ceapa, morcovii, ciupercile, ardeiul gras, roşiile şi pătrunjelul.

Încingeţi 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi puneţi ceapa la călit la foc mediu pentru vreo 2-3 minute; apoi adăugaţi şi celelalte legume tăiate mărunt şi căliţi-le pentru vreo 10-12 minute până când sunt aproape moi (mie îmi plac legumele mai ţări, „al dente”, nu topite de tot în tigaie).
La final potriviţi sare şi piper şi adăugaţi rozmarinul şi pătrunjelul tocat mărunt.

Presăraţi sare pe dovleceii scobiti de miez şi umpleţi-i cu amestecul de legume călite.
Daţi-i la cuptor pentru 10-12 minute până când se înmoaie puţin dovleceii.
Eu am mai pus câteva pălării cu sare şi piper, ca să nu se simtă dovleceii singuri.

Rezultatul: delicios, aromat, vegetarian, dietetic, săţios 🙂
Sau mai puţin dietetic, dar mai savuros, cu caşcaval sau parmezan ras pe deasupra 🙂

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] dovlecei umpluti cu legume la cuptor (1).JPGdovlecei umpluti cu legume la cuptor (2).JPGdovlecei umpluti cu legume la cuptor (3).JPGdovlecei umpluti cu legume la cuptor (4).JPGdovlecei umpluti cu legume la cuptor (5).JPGdovlecei umpluti cu legume la cuptor (6).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *