RSS
 


Piept de pui la cuptor, cu lămâie și cimbru

14 ian.

Așa cum mă lăudam și pe Facebook, ăsta (încă mai) este cel mai bun piept de pui gătit de mine 🙂 Pentru idee și rețetă îi sunt foarte recunoscător lui Pam, de la For the Love of Cooking.
Deși inițial uitasem de provocarea și invitația Adinei, cu rețeta asta particip la Dulce Romanie – provocarea lunii ianuarie 2012

Ingrediente:
3 piepți de pui fără piele, dezosați
2 linguri ulei de măsline
5 căței de usturoi, tocați
100 ml vin alb
coaja de la o lămâie, rasă
zeama de la aceeași lămâie
1 altă lămâie, tăiată în 4, pe lungime
1/2 linguriță oregano
1/2 linguriță cimbru
sare, piper

Încălziți cuptorul la 200C și ungeți un vas termorezistent cu ulei de măsline.

Încingeți uleiul într-o crăticioară și adăugați usturoiul. Lăsați-l cam 1 minut, amestecând pentru a nu se rumeni. Adăugați zeama și coaja de lămâie, vinul, oregano și cimbrul. Dați într-un clocot și turnați sosul în vasul termorezistent.
Sărați și piperați piepții pe ambele părți și puneți-i în același vas, împreună cu sferturile de lămâie.

Dați vasul la cuptor pentru 30-40 minute. Luați în acest timp de 3-4 ori cu o lingură sos și turnați peste carne. După ce o scoateți din cuptor, lăsați-o 10 minute să se răcească înainte să o tăiați. Turnați apoi sosul rămas peste feliile de piept de pui și asta-i tot 🙂

Noi am mâncat piept de pui împreună cu cartofi la cuptor, cu rozmarin.

Să vă fie de bine!

Print Friendly, PDF & Email
 


48 Comentarii

Postat de Andi in MÂNCĂRURI, pui

 

Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. FLORY

    14 ianuarie 2012 at 18:50

    Fantastic arata,trebuie sa incerc si eu!O seara buna!

     
    • Andi

      14 ianuarie 2012 at 18:56

      Flory, mulțumesc. Îți recomand cu toată căldura să încerci. O să-ți placă, nu te lua după Edith :)))
      Seară excelentă și ție!

       
  2. Edith

    14 ianuarie 2012 at 18:54

    Arata minunat!
    N-am incercat inca, carne cu coaja de lamaie, ma tem ca nu o sa imi placa..

     
    • Andi

      14 ianuarie 2012 at 18:55

      Edith, dacă ți-e frică să încerci, îți fac cadou o bucățică, să vezi dacă-ți place 🙂

       
  3. Cristina

    14 ianuarie 2012 at 20:02

    Eu as gusta, asa ca salvez reteta pentru mai tarziu, caci acum intru la cura (fara carne)…

     
  4. edith

    15 ianuarie 2012 at 08:27

    propun maghiran in loc de cimbru
    nu stiu daca stiti,dar oregano este pentru maghiran cam ceea ce este cimbrisorul pentru cimbru….
    PS cite edith sintem ?

     
    • Andi

      15 ianuarie 2012 at 13:43

      Edith, bună idee. O să o încerc.
      Aici la mine, până acum sunteți două, la fel de importante! 🙂

       
      • edith

        15 ianuarie 2012 at 19:16

        multumesc

         
  5. Mari

    15 ianuarie 2012 at 08:46

    Aspectul este extraordinar, neaparat trebuie sa aflam cum e gustul.
    O duminica frumoasa.

     
    • Andi

      15 ianuarie 2012 at 13:43

      Săru’mâna. La fel!

       
  6. Dulcegarii culinare

    15 ianuarie 2012 at 09:48

    O minunatie, ce mai!!! Eu am mancat niste curcan, sac!;))) Dar chiar mi-ai facut pofta de un pui din asta aromat cu lamaie si oregano! super arata! pupici

     
    • Andi

      15 ianuarie 2012 at 13:43

      Foarte bun curcanul! 🙂
      Săru’mâna!

       
  7. Alíz

    15 ianuarie 2012 at 10:52

    Arata minunat!

     
  8. gaby_d

    16 ianuarie 2012 at 14:27

    ne place, place, place :D.
    Zi faina la tine!

     
    • Andi

      16 ianuarie 2012 at 15:58

      Şi nouă, nouă, nouă 🙂
      Săru’mâna şi o săptămână excepţională!

       
  9. Viviana

    17 ianuarie 2012 at 12:18

    Te cred ca e foarte bun…eu si pentru un simplu gratar stropesc carnea de pui cu lamaie si ulei de masline….si iese mama, mama!

     
    • Andi

      17 ianuarie 2012 at 13:30

      Bun-bun-bun… 🙂

       
  10. edith

    17 ianuarie 2012 at 17:33

    Secolul trecut faceam destul de des hase din carne ; azi am cautat pe net vreo reteta noua dar surpriza ! Nu este decit definitia de dictionar !
    Poti sa ma ajuti ?Mi-e greu sa cred ca a uitat lumea…

     
    • Andi

      17 ianuarie 2012 at 19:59

      Edith, îmi pare rău dar cu asta nu te pot ajuta 🙁

       
      • edith

        17 ianuarie 2012 at 20:35

        oricum,multumesc,tot vechile mele carti de bucate vor fi salvarea!
        spune-mi macar ca stii despre ce vorbesc si nu doar eu sint batrina ca albia dunarii !

         
        • Andi

          18 ianuarie 2012 at 07:07

          Mi-ar fi plăcut să-ți pot spune că știu :), dar n-am auzit în viața mea de hașe 🙂
          Am căutat aseară și am aflat că sunt conserve preparate sub formă de pastă din ficat, carne de porc și slănină. Așa e?

           
          • edith

            18 ianuarie 2012 at 07:29

            da,asa e ; o alternativa la pateul de ficat…gemeau rafturile de asemenea conserve ,apoi am inceput sa le fac in casa…fii tinar in continuare !

            multumesc pentru efortul de a cauta ;cum am spus,am cautat si eu dar am gasit doar in vechile mele carti de bucate

             
  11. Andra

    18 ianuarie 2012 at 18:23

    Asta seara incerc reteta pt sot si puiutza mica de 2 anisori…va spun maine cum a iesit. Reteta arata super apetisant!

     
    • Andi

      18 ianuarie 2012 at 20:31

      Andra, îți recomand să scoți sferturile de lămâie după vreo 15 minute, pentru că dau o subtilă tentă amăruie puiului. Sau putea ca puiuței să nu-i placă 🙂
      De-abia aștept să-mi spui dacă v-a plăcut!

       
      • Andra

        18 ianuarie 2012 at 21:13

        Sa stii ca exact la asta ma gandeam! Am patit-o cu niste felii de lamai uitate intr-un ostropel de pui cateva ore 🙂 multumesc de sfat.
        Deocamdata e la cuptor si miroase demential…sper sa nu fie prea acra pentru ca lamaia mea (cea rasa si cu zeama pusa in sos) era de dimensiunea unei ghiulele (deh, a fost sotul la cumparaturi 🙂

        Maine ii fac o garnitura de cartofi natur trasi in unt cu patrunjel rasfirat deasupra si ma prezint la raport cu rezultatul 🙂

         
        • Andi

          18 ianuarie 2012 at 21:43

          Ce vrei să spui cu „a fost soțul la cumpărături”? 🙂 🙂
          Cartofii natur trași în unt + pătrunjel sunt absolut demențiali 🙂
          Dacă ai cum, poate-mi trimiți și o poză 🙂

           
          • Andra

            25 ianuarie 2012 at 20:14

            ufff scuze :(( a trecut ceva timp pana sa revin…sau mi-a fost teama ca- mi cereti sa gustati de la mine reteta si trebuie sa impart bunatatea de pui 🙂

            de sot ziceam asa pt. ca el ia…ce e pe lista, nu e atent la proportii 🙂

            puiul a fost bun, delicios..mai fac cu siguranta…tot am uitat un pic cam mult lamaia, desi am fost avertizata 🙂 nu-i nimic…a fost apreciat oricum si m-am invatat minte…imi pare rau ca poze n-am..dar mai fac si atunci si pozez minunatia inainte de a fi atacata de catre flamanzi. O seara faina iti doresc…si va doresc!

             
            • Andi

              25 ianuarie 2012 at 23:08

              Mă bucur că ai revenit cu impresii de după 🙂 și că v-a plăcut 🙂
              O seară frumoasă!

               
  12. Dana Cristea

    20 ianuarie 2012 at 20:21

    Arata asa de bine, ca as lua pe cineva la batatie pentru o portie :)):))
    O seara faina!

     
    • Andi

      20 ianuarie 2012 at 21:18

      Hahaha
      Dacă-l prinzi pe Băsesc pentru bătaia aia, îți fac 6 piepți, numai pentru tine! 🙂 🙂 🙂

       
  13. mitinita

    26 ianuarie 2012 at 23:17

    Si nu te-ai gandit sa mi-o trimiti la provocare:))Cunosc combinatia si imi place si mie si o citesc si eu pe Pam:)

     
    • Andi

      27 ianuarie 2012 at 22:46

      M-am luat cu altele și mi-a scăpat 🙂
      Pot să ți-o trimit acum? 🙂

       
  14. Emily

    31 ianuarie 2012 at 09:48

    o reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa, savuroasa si sanatoasa! Ador combinatia aceasta 🙂
    o zi minunata Andi

     
    • Andi

      31 ianuarie 2012 at 10:28

      Mulţumesc frumos, Emily! 🙂
      O zi superbă şi ţie!

       
  15. Delicioasa

    22 februarie 2012 at 15:11

    Sigur e o nebunie puiul cu aroma de cimbru si lamaie, dar cand ma gandesc la cartofii crocanti cu rozmarin, deja ametesc de pofta 🙂

     
    • Andi

      22 februarie 2012 at 16:34

      Ciudat e că uitându-mă la poze, nu mi se face poftă, însă citind comentariul tău, da :):)

       
  16. Cata

    25 februarie 2012 at 11:31

    Salutare. Am incercat reteta ta de saramura de crap. Dumnezeiasca, acesta e cuvantul. Mi-a placut enorm de mult. Vroiam sa-ti multumesc. Multa bafta si sa nu renunti la blog…e minunat.

     
    • Andi

      25 februarie 2012 at 23:25

      Bună Cătă. Îți multumesc pentru feed-back. Mă bucur că ți-a plăcut. Și nouă ne place extrem de mult. 🙂
      Nu renunț la blog, sub nicio formă, numai că în ultima lună nu prea am mai avut timp să gătesc/fotografiez/postez… 🙁

       
  17. George Emil

    4 mai 2013 at 19:05

    Da merita făcut ,eu l-am făcut si e super bun

     
  18. giorgeana

    5 noiembrie 2014 at 00:33

    e chiar delicios ! e demential si sper sa ii placa si iubitului asta pretentios al meu ,ca de nu…. oricum nu-i mare paguba ,mai mult pentru mine :)) foarte buna reteta si mult succes in continuare ,faci o treaba buna >:D<

     
    • Andi

      5 noiembrie 2014 at 07:57

      Multumesc, Giorgeana 🙂 Sa va fie de bine!

       
  19. catalina

    22 august 2016 at 17:29

    eu am facut fara vin,oare va fi ceva?

     
    • Andi

      22 august 2016 at 19:37

      Singurul risc, dincolo de gustul putin diferit, este sa iasa mai uscata, insa, daca ai compensat cu apa, o sa iasa OK.