cartofi cu rozmarin la cuptor (6).JPG

Pentru că puiul Cacciatore merge foarte bine alături de ‘cești cartofi, am zis să las eu de la mine și să vă dau și rețeta pentru ei 🙂

Ingrediente:
vreo 6 cartofi mari
1 lingură de făină
1 linguriţă rozmarin
ulei de măsline
sare, piper

Tăiaţi cartofii în 4 (sau în 6-8 dacă sunt mari). Puneţi-i la fiert într-o oală, acoperiţi-i cu apă rece şi adăugaţi un praf de sare.
După ce apa începe să fiarbă, număraţi (în gând) vreo 7-8 minute şi apoi scurgeti-i într-o strecurătoare (nu-i fierbeţi de tot).
Puneţi un fund (a se citi „tocător”) sau o farfurie mai mare deasupra strecurătoarei, ţineţi-l bine şi apoi zgâlţâiţi cartofii vreo 30 de secunde, ca să se zdrelească la suprafaţă şi să se lipească bine cele ce urmează, de ei.
Tot în strecurătoare presăraţi făina, rozmarinul, sarea şi piperul peste ei şi mai zdruncinaţi-i puţin, ca să se uniformizeze.

Acum turnaţi vreo 4-5 linguri de ulei de măsline într-o tavă şi daţi-o la cuptor la 250 C pentru vreo 2 minute, cât să se încingă bine.
Scoateţi tava (atenţie, frige!) din cuptor şi puneţi cu grijă cartofii în ea. Amestecaţi cartofii ca să se ungă cu ulei pe toate părţile, şi băgaţi-o la loc pentru vreo 10 minute.
Apoi o scoateţi iar, amestecaţi în cartofi ca să se rumenească uniform şi iar o băgaţi la loc pentru vreo 10 minute.
Repetaţi pasul de mai sus pentru a doua şi ultima oară.
Et… voila! Acum aveţi cu ce mânca puiul Cacciatore 🙂

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] cartofi cu rozmarin la cuptor (1).JPGcartofi cu rozmarin la cuptor (2).JPGcartofi cu rozmarin la cuptor (3).JPGcartofi cu rozmarin la cuptor (4).JPGcartofi cu rozmarin la cuptor (5).JPGcartofi cu rozmarin la cuptor (6).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

6 comentarii la „Cartofi cu rozmarin la cuptor”
  1. […] Prăjiţi în ulei bucăţile de piept de pui pe ambele părţi doar cât să se coloreze la suprafaţă şi puneţi-le într-un vas termorezistent. Turnaţi sosul peste ele şi daţi tava la cuptor pentru vreo 30 minute. La final, mai presăraţi puţin busuioc deasupra. Se serveşte fierbinte, alături de cartofi cu rozmarin la cuptor. […]

    1. Mulţumesc, Laura; ai perfectă dreptate. Nu m-am gândit iniţial la boia, dar acum că ai adus vorba, îmi dau seama că ar fi mers foarte bine.
      Acum… asta e. Data viitoare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *