Așa cum mă lăudam și pe Facebook, ăsta (încă mai) este cel mai bun piept de pui gătit de mine 🙂 Pentru idee și rețetă îi sunt foarte recunoscător lui Pam, de la For the Love of Cooking.
Deși inițial uitasem de provocarea și invitația Adinei, cu rețeta asta particip la Dulce Romanie – provocarea lunii ianuarie 2012

Ingrediente:
3 piepți de pui fără piele, dezosați
2 linguri ulei de măsline
5 căței de usturoi, tocați
100 ml vin alb
coaja de la o lămâie, rasă
zeama de la aceeași lămâie
1 altă lămâie, tăiată în 4, pe lungime
1/2 linguriță oregano
1/2 linguriță cimbru
sare, piper

Încălziți cuptorul la 200C și ungeți un vas termorezistent cu ulei de măsline.

Încingeți uleiul într-o crăticioară și adăugați usturoiul. Lăsați-l cam 1 minut, amestecând pentru a nu se rumeni. Adăugați zeama și coaja de lămâie, vinul, oregano și cimbrul. Dați într-un clocot și turnați sosul în vasul termorezistent.
Sărați și piperați piepții pe ambele părți și puneți-i în același vas, împreună cu sferturile de lămâie.

Dați vasul la cuptor pentru 30-40 minute. Luați în acest timp de 3-4 ori cu o lingură sos și turnați peste carne. După ce o scoateți din cuptor, lăsați-o 10 minute să se răcească înainte să o tăiați. Turnați apoi sosul rămas peste feliile de piept de pui și asta-i tot 🙂

Noi am mâncat piept de pui împreună cu cartofi la cuptor, cu rozmarin.

Să vă fie de bine!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

48 de comentarii la „Piept de pui la cuptor, cu lămâie și cimbru”
  1. propun maghiran in loc de cimbru
    nu stiu daca stiti,dar oregano este pentru maghiran cam ceea ce este cimbrisorul pentru cimbru….
    PS cite edith sintem ?

  2. Secolul trecut faceam destul de des hase din carne ; azi am cautat pe net vreo reteta noua dar surpriza ! Nu este decit definitia de dictionar !
    Poti sa ma ajuti ?Mi-e greu sa cred ca a uitat lumea…

      1. oricum,multumesc,tot vechile mele carti de bucate vor fi salvarea!
        spune-mi macar ca stii despre ce vorbesc si nu doar eu sint batrina ca albia dunarii !

        1. Mi-ar fi plăcut să-ți pot spune că știu :), dar n-am auzit în viața mea de hașe 🙂
          Am căutat aseară și am aflat că sunt conserve preparate sub formă de pastă din ficat, carne de porc și slănină. Așa e?

          1. da,asa e ; o alternativa la pateul de ficat…gemeau rafturile de asemenea conserve ,apoi am inceput sa le fac in casa…fii tinar in continuare !

            multumesc pentru efortul de a cauta ;cum am spus,am cautat si eu dar am gasit doar in vechile mele carti de bucate

  3. Asta seara incerc reteta pt sot si puiutza mica de 2 anisori…va spun maine cum a iesit. Reteta arata super apetisant!

    1. Andra, îți recomand să scoți sferturile de lămâie după vreo 15 minute, pentru că dau o subtilă tentă amăruie puiului. Sau putea ca puiuței să nu-i placă 🙂
      De-abia aștept să-mi spui dacă v-a plăcut!

      1. Sa stii ca exact la asta ma gandeam! Am patit-o cu niste felii de lamai uitate intr-un ostropel de pui cateva ore 🙂 multumesc de sfat.
        Deocamdata e la cuptor si miroase demential…sper sa nu fie prea acra pentru ca lamaia mea (cea rasa si cu zeama pusa in sos) era de dimensiunea unei ghiulele (deh, a fost sotul la cumparaturi 🙂

        Maine ii fac o garnitura de cartofi natur trasi in unt cu patrunjel rasfirat deasupra si ma prezint la raport cu rezultatul 🙂

        1. Ce vrei să spui cu „a fost soțul la cumpărături”? 🙂 🙂
          Cartofii natur trași în unt + pătrunjel sunt absolut demențiali 🙂
          Dacă ai cum, poate-mi trimiți și o poză 🙂

          1. ufff scuze :(( a trecut ceva timp pana sa revin…sau mi-a fost teama ca- mi cereti sa gustati de la mine reteta si trebuie sa impart bunatatea de pui 🙂

            de sot ziceam asa pt. ca el ia…ce e pe lista, nu e atent la proportii 🙂

            puiul a fost bun, delicios..mai fac cu siguranta…tot am uitat un pic cam mult lamaia, desi am fost avertizata 🙂 nu-i nimic…a fost apreciat oricum si m-am invatat minte…imi pare rau ca poze n-am..dar mai fac si atunci si pozez minunatia inainte de a fi atacata de catre flamanzi. O seara faina iti doresc…si va doresc!

  4. Salutare. Am incercat reteta ta de saramura de crap. Dumnezeiasca, acesta e cuvantul. Mi-a placut enorm de mult. Vroiam sa-ti multumesc. Multa bafta si sa nu renunti la blog…e minunat.

    1. Bună Cătă. Îți multumesc pentru feed-back. Mă bucur că ți-a plăcut. Și nouă ne place extrem de mult. 🙂
      Nu renunț la blog, sub nicio formă, numai că în ultima lună nu prea am mai avut timp să gătesc/fotografiez/postez… 🙁

  5. e chiar delicios ! e demential si sper sa ii placa si iubitului asta pretentios al meu ,ca de nu…. oricum nu-i mare paguba ,mai mult pentru mine :)) foarte buna reteta si mult succes in continuare ,faci o treaba buna >:D<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *