Rețeta de azi se poate pregăti în mai puțin de o oră. Îmi pare rău dacă, din nou, nu mai aveți nicio scuză pentru a găti acasă 🙂

De data asta eu am fost mai mult ajutor de bucătar şi am făcut doar piureul de mazăre. Rețeta este a Alinei și tot ea a pregătit-o 🙂

Am vrut să vedem câte preparate pot fi montate pe farfurie cu ajutorul formelor din inox, așa că o să vedeți și pe viitor tot felul de aranjamente cel puțin decente 🙂 La reteta de pui cu Uncle Ben’s şi orez am folosit forma de trifoi, la aceasta, pe cea pătrată.

Bun, revenind. Aveți nevoie de pui. Cât? Cât vreți voi, în funcție de numărul de meseni. Preferabil pulpe superioare sau inferioare.

Ungeți o tavă cu ulei și așezați carnea, crestată în prealabil. O condimentați cu salvie, oregano, sare și piper. Dintr-un pahar cu vin alb și o linguriță de muștar faceți un sos pe care îl turnați peste carne. Încălziți cuptorul la 200C, puneți puiul înăuntru și lăsați-l vreo 30 de minute, până când prinde o crustă frumoasă.

Pentru piureul de mazăre, n-are rost să vă dau cantități. O să vă descurcați perfect știind ingredinetele și stabilind voi proporțiile. În primul rând aveți nevoie de mazăre. Dacă n-aveți proaspătă vă recomand să folosiți din cea congelată. În ultimă instanță, puteți folosi și din conservă. Vă mai trebuie mentă proaspătă, unt, smântână dulce (pentru gătit), nucșoară, sare și piper. Fierbeţi mazărea, scurgeţi-o şi pasaţi-o, împreună cu restul de ingrediente.

Să vă fie de bine!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

7 comentarii la „Pulpe de pui la cuptor, cu piure de mazăre și mentă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *