clatite cu scortisoara si inghetata.JPG

Cred că titlul spune tot despre deliciul de aici 🙂

Ingrediente:
2 1/2 căni de făină
1 1/2 căni de lapte
1 1/2 căni de apa minerală
1 ou
coaja de la 1/2 lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 vârf de cuţit de sare
2 linguri de ulei

Amestecaţi toate cele de mai sus (preferabil cu mixerul) şi veţi obţine o compoziţie numa’ bună. Dacă vă iese prea groasă, subtiati-o cu apă minerală. PUŢIN CÂTE PUŢIN, că să nu va iasă ciorbă.

Încingeți o tigaie cu 2-3 picături de ulei sau un cubuleț mic-mic de unt și turnați câte un polonic de compoziție, circular, ca să se intindă cât mai bine în toată tigaia.

Rulaţi câte două clătite (eu am făcut asta de lene, ca să nu rulez câte una ) şi le tăiaţi în fâşii subţiri.

Le împrăştiaţi pe o farfurie şi le „stropiţi” cu scorţişoară (şi opţional cu încă puţin zahăr vanilat, în funcţie de preferinţe).

În mijloc, trântiţi o cupă zdravănă de îngheţată şi cam asta e.

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] clatite cu scortisoara si inghetata.JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *