Un mic-dejun turcesc care poate fi servit și ca prânz, și ca cină
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
4 roşii decojite (dacă sunt un pic moi e şi mai bine)
1 ardei gras
1 ceapă mică (sau juma’ de ceapă mare)
1 ardei iute (sau bulgăresc pentru cei cu colonul mai sensibil)
2 ouă
1 lingură ulei
sare, piper, boia (eu prefer iute, dar acelaşi gust îl obţineţi şi cu cea dulce)
Se decojesc roşiile şi se tăie mărunt.
Se curăţă şi se tăie mărunt ceapa şi ardeiul gras.
În uleiul încins se căleşte ceapa vreo 2-3 minute până îşi schimbă culoarea puţin, apoi se adaugă ardeii şi se mai învârte în tigaie încă vreo 2-3 minute.
Adăugaţi roşiile tăiate, sarea, piperul şi boia şi mai amestecaţi încă vreo 5-7 minute, până când începe să fiarbă sucul de roşii.
Spargeţi apoi ouăle deasupra, ŞI NU MAI AMESTECAŢI.
Când ouăle sunt gata, se împart pe farfurie cu oul deasupra, aşa cum îi şade bine unui ou serios.
POFTĂ BUNĂ!
*Vezi cea mai ușoară metodă de a decoji roșiile, în secțiunea: Tips & Tricks.
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]
Salutare,
Imi place blogul tau, atat pozele cat si continutul.
O intrebare, blatul acela, din ce este, si daca il gasesc undeva?
Mersi,
Marius
Salut Marius. Iti multumesc. La care blat te referi?
Ma refer la blatul din poza 2, pe care sunt legumele taiate
Hahaha am inteles

Este un tocator din ceva material plastic. Poti gasi la IKEA