manaman (2).JPG

Un mic-dejun turcesc care poate fi servit și ca prânz, și ca cină 🙂

Timp de preparare: 30 minute


Ingrediente:
4 roşii decojite (dacă sunt un pic moi e şi mai bine)
1 ardei gras
1 ceapă mică (sau juma’ de ceapă mare)
1 ardei iute (sau bulgăresc pentru cei cu colonul mai sensibil) 🙂
2 ouă
1 lingură ulei
sare, piper, boia (eu prefer iute, dar acelaşi gust îl obţineţi şi cu cea dulce)

Se decojesc roşiile şi se tăie mărunt.
Se curăţă şi se tăie mărunt ceapa şi ardeiul gras.

În uleiul încins se căleşte ceapa vreo 2-3 minute până îşi schimbă culoarea puţin, apoi se adaugă ardeii şi se mai învârte în tigaie încă vreo 2-3 minute.

Adăugaţi roşiile tăiate, sarea, piperul şi boia şi mai amestecaţi încă vreo 5-7 minute, până când începe să fiarbă sucul de roşii.

Spargeţi apoi ouăle deasupra, ŞI NU MAI AMESTECAŢI.
Când ouăle sunt gata, se împart pe farfurie cu oul deasupra, aşa cum îi şade bine unui ou serios.

POFTĂ BUNĂ!

*Vezi cea mai ușoară metodă de a decoji roșiile, în secțiunea: Tips & Tricks.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] manaman (1).JPGmanaman (2).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

4 comentarii la „Manaman – mic-dejun turcesc”
  1. Salutare,

    Imi place blogul tau, atat pozele cat si continutul.
    O intrebare, blatul acela, din ce este, si daca il gasesc undeva? 🙂

    Mersi,
    Marius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *