supa crema de cartofi cu dovlecei si curry (3).JPG

O supă-cremă delicioasă!

Ingrediente pentru 4 porții:
2 linguri de unt
4-5 cartofi medii
2 dovlecei
1 ceapă
1 ardei gras
1 morcov
2 căţei de usturoi
1/2 lămâie
1/2 linguriţă de chimen sau cimbru (care vă place mai mult)
1 1/2 linguriţe de curry
sare, piper

În oala antiaderentă în care veţi prepara supa, topiţi untul şi căliţi ceapa, morcovul dat pe răzătoare şi ardeiul gras.
Când sunt aproape gata adăugaţi curry, chimen/cimbru şi usturoiul şi mai amestecaţi în ele vreo 2 minute.

Adăugaţi cartofii tăiaţi cubuleţe (cu cât sunt mai mici cu atât se fierb mai repede) şi completaţi cu apă cât să-i acoperiţi bine. Când cartofii sunt aproape fierţi, adăugaţi şi dovleceii. Dacă apa nu acoperă totul, mai completaţi cu puţină apa.

Când sunt toate fierte, stingeţi focul şi fie le pasaţi direct fierbinţi cu un blender de mână, fie le lăsaţi să se răcească puţin şi le băgaţi în blender-ul obişnuit.

Se serveşte fierbinte, cu crutoane şi lămâie stoarsă în farfurie, nu în toată oala! 🙂

POFTĂ BUNĂ!

TIPS & TRICKS:
1. Dacă nu vreţi să daţi morcovii prin răzătoare, tăiaţi-i rondele şi adăugaţi-i în apă între cartofi şi dovlecei. (cum am făcut eu )
2. Pentru un plus de savoare, adăugaţi la ceapa uscată şi 2 fire de ceapă verde tăiată la fel de mărunt.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] supa crema de cartofi cu dovlecei si curry (1).JPGsupa crema de cartofi cu dovlecei si curry (2).JPGsupa crema de cartofi cu dovlecei si curry (3).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *