Aiscrim, cum ar zice francezii… 🙂
Ingrediente:
1 pepene galben potrivit ca mărime
înghețată
frișcă
topping
Tăiaţi pepenele în jumătate folosind fie un instrument special pentru asta, fie un cuţit cu lama scurtă şi subţire.
Curăţaţi sâmburii, fără să tăiaţi din fruct (partea din mijloc este cea mai dulce).
Scoateţi cu o linguriţă pepenele din coaja unei jumătăţi şi puneţi-l separat.
În jumătatea scobită adăugaţi îngheţată şi bucăţele din pepenele scos anterior.
În cealaltă jumătate, puneţi doar îngheţată. Beneficiarul acestei jumătăţi va scobi singur în miezul pepenelui, ca să nu mănânce îngheţata goală 🙂
Ornaţi cu frişcă şi topping sau cu ce aveţi prin casă şi vă place; de evitat însă usturoiul, ceapă şi hreanul 😉
POFTĂ BUNĂ!
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]