Pe lângă faptul că am promis câtorva prieteni că voi posta o rețetă de supă-cremă de broccoli, mi s-a făcut astăzi o poftă inexplicabilă de verzitura asta 🙂
Ingrediente:
2 1/2 lt apă
500 gr broccoli
250 gr apio (tulpină de ţelină)
1 dovlecel (280 gr)
1 morcov (80 gr)
1 lingură ulei de măsline
100 gr smântână dulce (de gătit)
pătrunjel
usturoi
Desfaceţi broccoli în bucheţele mici şi spălaţi-le bine cu apă rece.
Tăiaţi dovlecelul cubuleţe, morcovul a rondele, iar apio în bucăţi de 1-2 cm.
Puneţi apa la fiert cu 2 linguri de sare şi când clocoteşte, adăugaţi morocovii.
Lăsaţi-i să fiarbă pentru 5 minute şi apoi adăugaţi legumele şi fierbeţi totul pentru încă 10 minute.
Scurgeti legumele dar păstraţi supa obţinută.
Pasaţi legumele împreună cu patrunjelul, usturoiul şi uleiul de măsline până când obţineţi o cremă, pe care o subtiati cu supa rămasă.
Eu am folosit 750 ml supă, dar puteţi să o faceţi cât de subţire doriţi.
La final adăugaţi smântână, sare şi piper.
[…] 700 gr file șalău 100 gr ardei gras roșu și galben 100 gr dovlecei 100 gr morcovi tineri 100 gr apio 20 gr ardei iute roșu 50 gr unt 50 gr faina 400 ml supă de legume 25 gr capere 2 lămâi vin alb […]