Pe lângă faptul că am promis câtorva prieteni că voi posta o rețetă de supă-cremă de broccoli, mi s-a făcut astăzi o poftă inexplicabilă de verzitura asta 🙂

Ingrediente:
2 1/2 lt apă
500 gr broccoli
250 gr apio (tulpină de ţelină)
1 dovlecel (280 gr)
1 morcov (80 gr)
1 lingură ulei de măsline
100 gr smântână dulce (de gătit)
pătrunjel
usturoi

Desfaceţi broccoli în bucheţele mici şi spălaţi-le bine cu apă rece.

Tăiaţi dovlecelul cubuleţe, morcovul a€“ rondele, iar apio în bucăţi de 1-2 cm.

Puneţi apa la fiert cu 2 linguri de sare şi când clocoteşte, adăugaţi morocovii.

Lăsaţi-i să fiarbă pentru 5 minute şi apoi adăugaţi legumele şi fierbeţi totul pentru încă 10 minute.

Scurgeti legumele dar păstraţi supa obţinută.
Pasaţi legumele împreună cu patrunjelul, usturoiul şi uleiul de măsline până când obţineţi o cremă, pe care o subtiati cu supa rămasă.
Eu am folosit 750 ml supă, dar puteţi să o faceţi cât de subţire doriţi.

La final adăugaţi smântână, sare şi piper.

Poftă bună!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Un comentariu la „Supă-cremă de broccoli cu apio și dovlecel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *