RSS
 


Supă vieneză de cartofi

26 dec.

supa_vieneza_de_cartofi (9).jpg

Dragelor și dragilor, vă doresc, înainte de toate, să fiți sănătoși! Să aveți parte de tot de ce vă doriți și de sărbători liniștite și fericite, alături de cei dragi! Mi-am propus să scriu un paragraf pe tema asta și nu doar două propozitii, dar am scris și-am șters de vreo 8 ori, așa că… să trecem la supa vieneză pe care o puteți folosi ca pe o schimbare bine venită în meniul de sărbători 🙂

Ingrediente pentru 8-10 porții:
1 kg cartofi
1 fir de praz
3 morcovi
2 cepe
100 gr țelină
250 gr ciuperci
50 gr unt
125 gr smântână dulce
1 litru de supă de legume/pui sau apă încălzită
1 legătură de tarhon
1 legătură de pătrunjel
sare, piper

Tăiați cartofii, țelina și ceapa cubulețete, morcovii prazul (doar partea albă) rondele, iar ciupercile, felii.
Căliți ceapa în 25 gr unt, într-o oală mare. Adăugați morcovii, țelina, prazul și două treimi din cartofi. Turnați supa (sau apa încălzită) peste legume și fierbeți-le. Pasați legumele cu un mixer vertical sau treceți-le printr-o sită, ca să obțineți o cremă fină.supa_vieneza_de_cartofi (3).jpg
Fierbeți restul cartofilor, într-o altă oală, în apă cu sare.
Într-o tigaie, puneți restul de unt și căliți ciupercile.[pe2-gallery class=”aligncenter” ] supa_vieneza_de_cartofi (1).jpgsupa_vieneza_de_cartofi (2).jpgsupa_vieneza_de_cartofi (5).jpg[/pe2-gallery]
Adăugați cartofii fierți și ciupercile călite peste supa-cremă, apoi turnați smântâna dulce. Mai fierbeți supa un minut, după care puneți și tarhonul tocat.[pe2-gallery class=”aligncenter” ] supa_vieneza_de_cartofi (4).jpgsupa_vieneza_de_cartofi (6).jpgsupa_vieneza_de_cartofi (8).jpg[/pe2-gallery]
Condimentați cu sare și piper și serviți fierbinte, cu pătrunjel tocat.supa_vieneza_de_cartofi (11).jpg

Să vă fie de bine!

Print Friendly, PDF & Email
 


 

Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Cristina

    27 decembrie 2011 at 08:57

    Delicioasa!

     
    • Andi

      27 decembrie 2011 at 09:44

      Este, într-adevăr 🙂
      Tarhonul, pus în exces, îi dă o aromă excepțională… 🙂

       
  2. Gabriela

    27 decembrie 2011 at 12:31

    O reteta bine venita in aceste zile si nu numai.

     
  3. Dulcegarii culinare

    27 decembrie 2011 at 23:29

    Nici nu-ti imaginezi ce pofta mi-ai facut!! As manca dintr-o inghititura asa ceva! Sarbatori minunate va doresc!

     
    • Andi

      28 decembrie 2011 at 09:09

      Antonina, se face foarte repede și ușor. Nu lăsa pofta să te chinuie… 🙂

       
  4. DiaMar bucataria galbena

    28 decembrie 2011 at 11:43

    Foarte ,foarte buna.

     
  5. Eugen Ikeo

    29 septembrie 2013 at 23:11

    foarte buna! dar de unde au facut rost vienezii de praz? eu asta nu inteleg! sau au furat prazul din oltenia dupa ocupatie sau e supa oltovieneza!?

     
  6. Sa bucatarim

    30 septembrie 2013 at 04:20

    Pai, e foarte simplu, my friend: supa asta a fost inventata dupa invazia Austriei de catre olteni. Este o reteta Fusion, asa cum bine ai intuit… 🙂