Pizza dom

Pizza domN-am mai făcut pizza în casă de mai bine de un an. Poftă mi-a fost, dar când aveam timp, n-aveam chef, și invers 🙂 Ăsta micu’ însă, a reușit să mă motiveze suficient cât să fac vreo 12 mini-pizza.

Vă recomand ca la aluatul dospit de pizza să țineți cont și de sfaturile lui Mihai.

Cuplați cuptorul la o sursă de electricitate și lăsați-l cam 15 minute să ajungă la temperatura ideală.

Odată aluatul făcut, îl întindeți într-o foaie cu grosimea cuprinsă între 2mm și 5mm, în funcție de cât crocant sau pufos vreți să iasă.

Tăiați, cu ajutorul formei ce însoțește cuptorul, cercuri din aluat, pe care apoi le puneți pe paletele din aluminiu anti-aderent și asamblați pizzele, după pofta inimii. Pizza domIntroduceți paletuțele în cuptor și lăsați-le acolo cam 7-8 minute, în funcție de grosimea blatului și de ingredientele folosite.Pizza domMini-pizza vs. pizza normală are o serie de avantaje:

  1. puteți face câte feluri diferite vreți, în loc de o singură tavă cu un singur fel
  2. sunt foarte distractiv de făcut
  3. cerculețele de aluat sunt mai ușor de întins decât aluatul cât o tavă de aragaz
  4. dacă aveți invitați, Pizza-Dom-ul va fi atracția serii; va fi ca un vas de fondue, dar cu pizza 🙂

Pizza domDespre Pizza-Dom trebuie să vă mai spun că este electric, are o putere de 800W și vreo 7kg. Are o cupolă ceramică, ceea ce face ca pizza preparată cu ajutorul lui să semene (și la gust și la aspect) izbitor de tare cu cea făcută pe vatră.

Să aveți poftă!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

17 comentarii la „Pizza Dom – pizza ca pe vatră, facută acasă”
      1. Haha, pe aproape. Cred că la ei pe site s-a strecurat o greșeală la traducere. Poți face 3 mini-pizza în același timp 🙂

  1. balosim pe langa pozele voastre! sa va fie rusine ca nu va ganditi si la noi, cele care suntem la munca, flamande si navigam pe net… nu v-ati gandit sa faceti si livrari?

    1. Mă bucur și îmi pare rău, în același timp 🙂
      M-am gândit de multe ori la livrări, dar pentru moment nu pot promite așa ceva. Ținem legătura! 🙂

  2. Pai cu asta m-ai omorat… :)) Vreau si euuuu !! Ia sa fug sa ma uit pe site, ca eu fac pizza si de 2 ori pe saptamana. Daca ajunge macar la 300 de grade, ma gandesc serios sa-l iau. 🙂
    O seara frumoasa iti doresc !

    1. Ana, eu am măsurat temperatura până când a ajuns la 265C, după care m-am oprit, că mi-era foame 🙂 🙂 🙂
      Nu știu dacă ajunge la 300C, dar la următoarea tură o să las termometrul înăuntru mai mult și-ți spun 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *