Iar a venit căldura, iar mi-a pierit cheful de gătit. Cred că e ceva putred la mijloc, că prea ne sincronizăm bine… 🙂 Nu puține au fost zilele în care roșiile, castraveții, ardeii și brânza au fost cei mai buni prieteni ai mei, așa că la astfel de preparate mă pricep chiar binișor 🙂

Ei dar a venit o zi în care Delaco m-a surprins cu o geantă de bunătăți și astfel m-a pus la muncă, așa că a trebuit să găsesc o metodă prin care să continui să lenevesc dar totuși să prepar ceva gustos. Drept urmare, am executat extrem de rapid două gustări cu Miez de Lapte, o brânză calcică, albă și proaspătă.

Pentru tartine aveți nevoie de:
pâine toast
200 gr roșii uscate în ulei
1 ou fiert
Miez de Lapte
ulei de măsline
busuioc verde
sare, piper

Fierbeți oul tare și puneți-l într-un blender împreună cu roșiile uscate, câteva frunze de busuioc, sare și piper.
Stropiți feliile de pâine cu ulei de măsline și puneți pasta de roșii între ele și feliile de Miez de Lapte.
Asezonați cu piper asortat și busuioc tocat fin și serviți rapid.

 


A doua gustare este de fapt o salată Caprese, trasă-n țeapă :), pentru care vă trebuie:
roșii cherry
guguloaie de Miez de Lapte
busuioc verde
ulei de măsline
sare și piper

În ceea ce privește forma de prezentare, în funcție de recuzită, ocazie și chef, puteți să folosiți frigărui din lemn, scobitori, săbiuțe din plastic sau chiar să aranjați ingredientele într-un bol sau pe o farfurie întinsă. Important este ca, la final, să o aromatizați cu ulei de măsline.

Oricum ați face, veți avea o gustare ultra-rapidă, gustoasă, sănătoasă și chiar impresionantă ca aspect.

Să vă fie de bine!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

15 comentarii la „Gustări cu Miez de Lapte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *