Știu că-i post, da’ e mai mare păcat să nu încercați niște fursecuri fragede:)
Rețeta asta a fost testată de un număr infinit de ori și fursecurile sunt mai bune și mai fragede pe zi ce trece. Se fac extrem de ușor și rapid, așa că le puteți folosi cu succes atunci când timpul nu e cel mai bun prieten al vostru 🙂

 

Ingrediente:
350 gr făină (~14 linguri)
6 linguri zahăr pudră
250 gr unt
2 plicuri zahăr vanilat
2 gălbenușuri
1/2 plic praf de copt

1. Aduceți untul la temperatura camerei.

2. Separați albușurile a două ouă de gălbenușuri, iar cu albușurile faceți bezele sau un pandișpan cu vișine.

3. Mixați untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat și gălbenușurile. Adăugați apoi făina amestecată cu praful de copt și ar trebui să obțineți un aluat de consistența celui de mai jos.4. Încărcați aluatul într-un un aparat pentru sprițat și formați fursecuri fragede direct pe tavă. Nu este nevoie să ungeți tava, iar dacă alegeți să folosiți hârtie de copt, va trebui să fixați colțurile cu ceva greutăți, astfel încât să nu se ridice odată cu aparatul de sprițat.Sunt multe astfel de aparate pe piață, dar eu l-am testat doar pe cel de la Dmail și funcționează perfect cu majoritatea formelor. La un moment dat m-am plictisit să le tot schimb și am făcut ultimele fursecuri cu aceeași formă 🙂

5. Încingeți cuptorul la 190 C și tineți fursecurile acolo vreo 10 minute, până când capătă o culoare aurie. În funcție de cuptorul fiecăruia, timpul de coacere poate varia cu +/- 2-3 minute, așa că vă recomand să stați lângă el, măcar la prima tavă de fursecuri fragede, ca să vă asigurați că nu le mâncați arse 🙂

Să vă fie de bine!

După ce terminați, încercați și niște gogoși ca la bunica 🙂

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

64 de comentarii la „Fursecuri fragede”
  1. Am primit si eu in dar acest pistol pentru biscuiti si este intr-adevar foarte bun. Chiar zilele trecute l-am folosit din nou si biscuiteii au iesit foarte fragezi si aromati. Acest aparat este o achizitie chiar buna!

  2. […] curajoase si mamici invingatoare Fluturas ammai gasit una pe net care pare ok.. Fursecuri fragede | Să bucătărim asta vad ca are pe langa ce am spus eu si […]

  3. Am pistol de fursecuri de vreo 3 ani, dar l-am folosit doar de vreo 2-3 ori… Bine ca mi-ai amintit, poate il mai scot la lumina zilei. 🙂 Arata minunat fursecurile tale!
    O zi frumoasa iti doresc.

  4. Super bune.noi am adaugat si niste snickers la unele dintre ele.intrebare..asa ar trebui sa fie ele..nu asa tari ca cele cu care suntem obisnuiti,,sunt putin,,sfaramicioase,,dar delicioase.?

  5. Am luat reteta si cum vine frigul ma apuc sa le fac pentru ceai. Am mai folosit o reteta cu amidon in compozitie si nu mi-au iesit ok. Adica au aratat fix ca si arhicunoscutele scones de ziceai ca le-am pus cu lingurita 🙁

  6. Imi pun capul la bataie (si) pentru reteta asta! 🙂
    Sunt trei criterii pentru a-ti iesi exact cum mi-au iesit mie:
    – sa folosesti un aparat adecvat, sa urmezi intocmai reteta si ingredientele/cantitatile 🙂
    De-abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit 😉

  7. Delicioase, fragede, minunate pur si simplu! Toata familia adora aceste fursecuri si totusi am o mica problema,,, se cam sfarama super usor! Ce ma sfatuiesti, te rog? pot micsora cantitatea de unt sau ce sa fac sa nu mi se mai rupa asa…chiar si cand le iau dn tava. Fac eu ceva gresit?

    1. Buna, Alina,

      Ma bucur ca sunt pe placut vostru. dar imi pare rau sa aud ca ai problema asta cu ele.

      Teoretic, singura problema care ar putea duce la ruperea lor ar putea fi cuptorul si/sau temperatura. Este important sa le iei din tava imediat ce le-ai scos din cuptor si, de asemenea, temperatura sa nu depaseasca 190-200 C.

      Sarbatori fericite!

  8. eu am cumparat din lidl astfel de aparat insa ori am facut prea moale/tare aluatul ori nu am stiut sa-l fac pt ca nu mergea sa le pun pe foaie, trebuia sa tai cu cutitul aluatul pt a iesi din tub.

    1. Andreea,tot din Lidl am luat si eu aparatul zilele trecute si functioneaza perfect.Trebuie sa-l asezi perpendicular pe tava,il tii „lipit” pe tava ,apesi pe „tragaci” si apoi ridici.Poate primul fursec va iesi mai inestetic dar urmatoarele vor fi perfecte.Incearca cu curaj,e pacat sa n-o faci pentru ca se fac foarte repede si usor.Vei gasi pe you tube si filmulete despre cum se folosesc aceste aparate.Multa lume a avut astfel de probleme la inceput.Succes la bucatarit!

      1. Multumesc pentru ajutor, Natalia 🙂
        Andreea, nici daca m-as fi chinuit nu ti-as fi putut raspunde asa de exact si complet 🙂 Mergi pe mana Nataliei 🙂

      1. …ups!

        Scuze… mi-au luat ochii fursecurile si alte retete si nici nu m-am mai uitat la autor. 🙁

        … uitasem ca cei mai multi „chef”-i sint barbati.

        Mii de scuze…si cu siguranta ne mai „vedem”. Tocmai am invitat-o aici pe o prietena…

        1. Nici o problema, Roxana 🙂
          Am primit si cereri de prietenie de la barbati, impresionati de o anumita reteta, care nu s-au prins ca nu-s femeie :)))))
          Va astept cu mare drag

  9. …a, si am gasit un aparat in piata , noname, a mers perfect…
    Serios acum, fursecurile sint excelente.. Multumesc si felicitari. O sa mai arunc cite un ochi pe aici..

    1. Sigur, Dana. Doar ca, nefolosind untura la gatit, nu stiu sa-ti spun in ce proportie poti inlocui untul cu ea. As fi tentat sa spun 1:1, dar nu bag mana-n foc 🙂

  10. ma apuc si eu de reteta asta,sper sa fie ok ca am mai luat teapa odata cu o reteta de la o prajitura ….revin cu laude sau injuraturi mai tarziu :))

  11. din pacate nu mi-au iesit ,am facut exact reteta insa nu se dezlipea de spriter ,iar daca incercar sa le dezlipesc se rupeau :(((((,le-am facut la mana ca era pacat de compozitie.Poate am gresit eu undeva …nu stiu…am facut intocmai reteta si totusi nu mi-au iesit :((((((((

  12. daaa gustoaseee si am reusit usor sa le pun cu sprit-ul dar s-au umflat si pleostit, daca pun mai multa faina ,nu se pot dezlipi, poate raman la forma lor chiar daca nu pun praf de copt?! ce parere aveti?
    multumesc , va urmaresc cu mult interes
    salutari la toti !

  13. Sunt cele mai bune fursecuri pe care le-am incercat. Eu le-am facut cu untura in loc de unt si sunt fenomenale.
    Daca o sa adaug in reteta diferite arome(cafea, zahar caramelizat si macinat, capucino, etc) oare o sa iasa la fel de bune? Vreau sa fac diferite fursecuri pt un eveniment, si asta e reteta care mi-a iesit cel mai bine.

    1. Multumesc, Laura 🙂
      Cu siguranta o sa iasa cel putin la fel de bune daca le aromatizezi. Eu nu am incercat, dar nu vad ce ar putea merge rau 🙂

  14. Bună. Vreau să încerc și eu rețetă, dar vreau sa știu dacă as putea presară peste fursecuri nuca pisata înainte de a le baga la cuptor?

  15. Prima incercare, am testat aparatul
    Cred ca la a doua incercare o sa iau altul.
    Am pus jumatate unt, jumatate untura. Bineinteles ca forma a avut de suferit, dar sunt delicioase.
    Data viitoare le fac fara untura 🙂 sa iasa si frumoase. M-am distrat si eu nitel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *