Interesant nume, este? 🙂 Nu va bateti capul cu pronuntia, ca n-o sa va iasa 🙂 Va spun eu ce trebuie sa retineti:
- este un preparat grecesc
- se serveste ca gustare, inaintea felului principal
- este foarte mancabil 🙂
Fiind un preparat care se gateste la cuptor, aveti nevoie de un vas termo-rezistent, cu capac, sau folie de aluminiu drept capac, pe care il stropiti cu putin cu ulei de masline.
Incalziti cuptorul la 200C.
Puneti, in straturi, in ordine:
- felii de branza feta (eu am folosit o branza de capra de la Delaco, care s-a potrivit de minune)
- oregano
- piper negru
- fulgi de chili
- rosii decojite, taiate rondele sau cuburi
- cateva rondele de ceapa (optional; eu nu le-am pus)
- ardei gras rosu, taiat rondele
- ardei iute (daca va tine :)), taiat rondele
- cascaval ras
Acoperiti vasul, dati-l la cuptorul incins pentru vreo 35 minute, dupa care descoperiti-l si mai lasati-l in cuptor 10 minute, cat sa se coloreze frumos. (tocmai am reusit sa-mi fac pofta singur si sa salivez 🙂 :))
Traditional, se foloseste paine prajita pe post de lingura si toata lumea mananca din acelasi vas 🙂
Sa aveti pofta! Eu am 😀
Diana
28 mai 2013 at 10:27
Interesant si-mi place
Kyra
29 mai 2013 at 10:14
Arata extraordinar!
Combinatia ingredientelor este pe placul meu asa ca SIGUR o voi executa.
Am si o intrebare: unde pescuiesti? Ceva locuri ….
😀
Andi
29 mai 2013 at 13:49
Multumesc, Kyra 🙂
De regula, in jurul Bucurestiului (Fundulea, Gostilele, Hagiesti) sau pe Dunare, la Giurgeni.
Mioara Ciobanu
11 noiembrie 2013 at 17:06
o ce buna e !
simonacallas
9 august 2014 at 06:35
Arata fantastic! Am reusit sa pronunt, am notat ingredientele, trebuie neaparat sa incerc preparatul 🙂
Andi
9 august 2014 at 07:53
Multumesc, Simona 🙂
Petrutz Bodea
18 februarie 2015 at 16:17
oh, doamne…arata intr un mare fel!
ce pofta mi e…:)
Florina Girip
24 martie 2016 at 20:39
Arata super
Sa bucatarim
25 martie 2016 at 05:59
Multumesc 🙂