Bouyiourdi (9)Interesant nume, este? 🙂 Nu va bateti capul cu pronuntia, ca n-o sa va iasa 🙂 Va spun eu ce trebuie sa retineti:

  1. este un preparat grecesc
  2. se serveste ca gustare, inaintea felului principal
  3. este foarte mancabil 🙂

Fiind un preparat care se gateste la cuptor, aveti nevoie de un vas termo-rezistent, cu capac, sau folie de aluminiu drept capac, pe care il stropiti cu putin cu ulei de masline.

Incalziti cuptorul la 200C.

Puneti, in straturi, in ordine:

  • felii de branza feta (eu am folosit o branza de capra de la Delaco, care s-a potrivit de minune)branza capra delaco
  • oregano
  • piper negru
  • fulgi de chili
  • rosii decojite, taiate rondele sau cuburi
  • cateva rondele de ceapa (optional; eu nu le-am pus)
  • ardei gras rosu, taiat rondele
  • ardei iute (daca va tine :)), taiat rondele
  • cascaval ras

Bouyiourdi (1)Bouyiourdi (4)Bouyiourdi (7)Acoperiti vasul, dati-l la cuptorul incins pentru vreo 35 minute, dupa care descoperiti-l si mai lasati-l in cuptor 10 minute, cat sa se coloreze frumos. (tocmai am reusit sa-mi fac pofta singur si sa salivez 🙂 :))

Bouyiourdi (12)Traditional, se foloseste paine prajita pe post de lingura si toata lumea mananca din acelasi vas 🙂

Sa aveti pofta! Eu am 😀Bouyiourdi (17)

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

9 comentarii la „Bouyiourdi (Μπουγιουρντί)”
  1. Arata extraordinar!
    Combinatia ingredientelor este pe placul meu asa ca SIGUR o voi executa.
    Am si o intrebare: unde pescuiesti? Ceva locuri ….
    😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *