tocanita cu ciuperci si mamaliguta (5)Simplu, rapid, vegetarian 🙂

Ingrediente:
1 kg ciuperci
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
1 lingură boia iute
300 ml suc de roşii
250 ml supă de legume
1 foaie de dafin
300-400 gr mălai
ulei de măsline
sare, piper, pătrunjel verde

Întâi faceţi mămăliga şi lăsaţi-o deoparte, acoperită, ca să nu se răcească.

Curăţaţi ciupercile şi spălaţi-le. După ce se scurg, tăiaţi-le în bucăţi mici (mai mici decât le-am tăiat eu).

Încingeţi o tigaie şi stropiţi-o cu ulei de măsline.
tocanita cu ciuperci si mamaliguta (1)Puneţi la sotat ceapa tăiată subţire şi usturoiul, dar nu le lăsaţi până se îngălbenesc.
tocanita cu ciuperci si mamaliguta (2)Apoi adăugaţi boia şi rumeniţi-o puţin.

tocanita cu ciuperci si mamaliguta (3)Adăugaţi ciupercile, sosul de roşii, supa de legume, frunză de dafin, sare şi piper. Puneţi un capac deasupra şi lăsaţi-le să fiarbă vreo juma’ de oră.
tocanita cu ciuperci si mamaliguta (4)La final aruncaţi deasupra o mână de pătrunjel tocat mărunt.

Serviţi-o fierbinte cu mămăliguţă caldă.
Este absolut delicioasă!

POFTĂ BUNĂ!tocanita cu ciuperci si mamaliguta (5)

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

6 comentarii la „Tocăniță cu ciuperci și mămăliguță”
  1. Arata foarte bine, si este si foarte gustoasa, noi suntem vegetarieni si folosim foarte mult ciupercile in bucatarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *