V-am obișnuit cu deserturi simple, rapide și gustoase și nici prăjitura asta nu iese din tipare 🙂 Forma din silicon de la Dmail pe care am folosit-o este perfectă pentru astfel de prăjituri/checuri/pandișpanuri. Siliconul, în materie de tăvi și forme, este următoarea generație, la fel cum ceramica este pentru tigăi și vase de gătit.

Ingrediente:
150 gr dovleac curățat și dat pe răzătoare
4 ouă
între 150 și 250 gr. zahăr pudră, în funcție de cât este dovleacul de dulce
75 ml. ulei de floarea soarelui
150 gr. făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară măcinată
70-80 gr nuci tocate mărunt (eu am pus doar 50 gr și mi-a părut rău :()
1 praf de sare

Dacă ouăle din comerț, că tot am discutat azi pe Facebook despre ele, sunt clasificate cu note între 3 și 0, unde 0 sunt cele ecologice, astea pe care le-am folosit eu ar trebui să aibă calificativul -10, cel puțin 🙂 (sărut mâna mamaie pentru ele).Revenind la prăjitură :), bateți ouăle cu zahărul până devin o spumă de culoare galben-pal. Nu încercați să le bateți spumă tare ca pe albușurile pentru bezea 🙂Adăugați dovleacul ras și uleiul, apoi, în ordine: făina amestecată cu praful de copt, sarea, scorțișoara și nucile tocate mărunt.Turnați compoziția în formă/tavă și dați-o la cuptorul preîncălzit la 160C pentru o oră.Lăsați să se răcească în formă, apoi răsturnați prăjitura și serviți-o cu plăcere. Sau cu ce vreți voi 🙂Să vă fie de bine!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

13 comentarii la „Prăjitură cu dovleac, nucă și scorțișoară”
  1. Ce bine arata si ce forma interesanta.
    Merge testata maine, ca tot e BOBOTEAZA .
    Sper sa vedem si cativa fulgi de zapada cu aceasta ocazie,
    poate ii atrage mirosul de scortisoara de la prajitura.

  2. Cred ca trebuie asociata scortisoara si cu un vin fiert, poate asa vine zapada.
    Deocamdata ( uite ce coincidenta ) de ieri a venit ploaia.
    Ce zici ?
    Ce s-ar potrivi cu vremea de azi?

    1. Cu vremea de azi se potrivește statul în casă și număratul de bani 🙂
      Cât despre zăpadă… la cât m-a supărat, nu cred că o mai vreau! 🙂

        1. Eu sper să ningă măcar în ianuarie 🙁
          Da, siliconul este genial! Chiar și atunci când este folosit la forme pentru bucătărie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *