baba ghanoush (7).JPG

Astăzi vă prezint o reţetă cu influenţe arabe, foarte gustoasă şi simplu de realizat:

Cu excepţia unuia, toate ingredientele sunt „de’ale noastre” 🙂

2 vinete
2 linguri pastă de susan (o găsiți în toate super/hyper-market-urile, inclusiv in Mega Image)
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi
1/2 lămâie
sare, piper, boia iute, oregano, pătrunjel

Coaceţi vinetele pe grătarul cu cărbuni sau în tigaia grill (deşi se coc bine şi în cuptor, după ce le înţepaţi în 2-3 locuri, că să nu vă redecoreze interiorul cuptorului). Apoi le scoateţi pe o farfurie şi le crestaţi ca să se răcească mai repede şi să le puteţi curăţa.

Puneţi vinetele curăţate în blender, împreună cu pasta de susan, uleiul de măsline, usturoiul, zeama de lămâie şi condimentele.

La final, adăugaţi patrunjelul tocat mărunt şi serviţi fie pe pâine prăjită, fie pe pâinea indiană nedospită 🙂

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] baba ghanoush (1).JPGbaba ghanoush (2).JPGbaba ghanoush (3).JPGbaba ghanoush (4).JPGbaba ghanoush (5).JPGbaba ghanoush (6).JPGbaba ghanoush (7).JPGbaba ghanoush (10).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *