Pentru că am promis reţete din ce în ce mai sănătoase şi dietetice (şi pentru voi, dar mai ales pentru mine :P), vă prezint vedetele acestei seri:
Ingrediente pentru 2 porţii:
150 gr spaghete
2 dovlecei mici
3 roşii coapte
1/2 ceapă
5-6 frunze busuioc verde (puteţi folosi şi uscat, dar nu se compară gustul)
ulei de măsline
sare, piper, rozmarin, oregano
Tăiaţi dovleceii în rondele subţiri (3-4 mm) şi întindeţi-i uniform într-o tavă, pe hârtie de copt.
Stropiţi-i cu ulei de măsline şi condimentaţi-i cu sare, piper, rozmarin şi oregano.
Lăsaţi-i acolo, cuminţei, pentru moment.
Puneţi spaghetele la fiert cu sare pentru 10 min. sau oricât scrie pe cutie, dar nu le fierbeţi foarte tare. Preîncălziţi cuptorul la 200 grade şi daţi dovleceii la căldură până când se colorează puţin.
Tăiaţi ceapa şi busuiocul mărunt, iar roşiile – felii. Căliţi puţin ceapa în ulei încins, apoi adăugaţi roşiile şi busuiocul tocat. După 1-2 minute adăugaţi şi dovleceii şi amestecaţi câteva minute, ÎNCET, fără să striviţi sărmanele legume.
Turnaţi amestecul obţinut peste paste, amestecaţi-le puţin, dar cu aceeaşi grijă, şi serviţi fierbinţi!
POFTĂ BUNĂ!
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]