Negresa; una dintre prăjiturile copilăriei mele:
Ingrediente:
3 ouă
100 gr unt
150 gr zahăr vanilat
200 gr ciocolată neagră (nu cu lapte)
2 linguriţe de cacao
4 linguri de făină
1/2 pliculeţ praf de copt
200 gr miez de nucă
100 gr stafide
esenţă de vanilie
migdale
Tocaţi nucile grosier, cu cuţitul.
Mixaţi ouăle cu zahărul şi esenţa de vanilie.
Adăugaţi cacao şi mixaţi până când se încorporează bine.
Topiţi ciocolata împreună cu untul în bain-marie, amestecând din când în când.
Amestecaţi făina cu praful de copt şi adăugaţi-o împreună cu nucile tocate şi stafidele în vasul cu ciocolată topită.
Turnaţi în acelaşi vas crema de ouă, zahăr şi cacao şi amestecaţi bine.
Turnaţi compoziţia într-o tavă (sau vas termorezistent) tapetată cu unt şi daţi-o la cuptorul preîncălzit la 200 C pentru ~30 de minute.
Scoateţi prăjitura din cuptor, înfigeţi o scobitoare în mijloc şi dacă iese curată, înseamnă că este gata.
Tocaţi migdalele şi presăraţi-le deasupra.
Lăsaţi prăjitura să se răcească şi abia apoi scoteti-o din tavă şi tăiaţi-o.
POFTĂ BUNĂ!
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]