salata de ciuperci marinate si dovlecei (4).JPG

Am descoperit o rețetă foarte faină pe e-retete.ro, pe care vreau musai să o împart și cu voi. Este absolut delicioasă (evident, nu pentru carnivori 🙂 )

Ingrediente:
~300 gr ciuperci champignon
1 dovlecel
1/2 legătură de pătrunjel
1 lingură de parmezan sau caşcaval ras
sucul de la 1 lămâie
4 linguri ulei de măsline
1/4 ceapă roşie tocată mărunt
1 căţel de usturoi
sare, piper

Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le cât puteţi de subţiri.

Tăiaţi dovlecelul la fel de subţire, tocaţi pătrunjelul şi adăugaţi-le în bolul cu ciuperci. Amestecaţi totul încet, să nu faceţi ciupercile praf.

Pregătiţi dressing-ul:
Puneţi uleiul într-un bol şi adăugaţi sucul de lămâie în timp ce amestecaţi uşor cu un tel. Adăugaţi ceapa şi usturoiul tocate foarte fin, sare şi piper şi amestecaţi bine. Gustaţi dressing-ul şi ajustaţi cantitatea de sare, dacă este cazul; atât ciupercile cât şi dovleceii sunt dulci.

Adăugaţi dressing-ul peste ciuperci şi amestecaţi încet cât să nu le rupeţi.

Daţi salata la frigider pentru 2-3 ore cât să se marineze bine şi serviţi ca atare sau cu parmezan/caşcaval ras deasupra (fără pâine, evident :P).

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] salata de ciuperci marinate si dovlecei (1).JPGsalata de ciuperci marinate si dovlecei (2).JPGsalata de ciuperci marinate si dovlecei (3).JPGsalata de ciuperci marinate si dovlecei (4).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *