Am descoperit o rețetă foarte faină pe e-retete.ro, pe care vreau musai să o împart și cu voi. Este absolut delicioasă (evident, nu pentru carnivori 🙂 )
Ingrediente:
~300 gr ciuperci champignon
1 dovlecel
1/2 legătură de pătrunjel
1 lingură de parmezan sau caşcaval ras
sucul de la 1 lămâie
4 linguri ulei de măsline
1/4 ceapă roşie tocată mărunt
1 căţel de usturoi
sare, piper
Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le cât puteţi de subţiri.
Tăiaţi dovlecelul la fel de subţire, tocaţi pătrunjelul şi adăugaţi-le în bolul cu ciuperci. Amestecaţi totul încet, să nu faceţi ciupercile praf.
Pregătiţi dressing-ul:
Puneţi uleiul într-un bol şi adăugaţi sucul de lămâie în timp ce amestecaţi uşor cu un tel. Adăugaţi ceapa şi usturoiul tocate foarte fin, sare şi piper şi amestecaţi bine. Gustaţi dressing-ul şi ajustaţi cantitatea de sare, dacă este cazul; atât ciupercile cât şi dovleceii sunt dulci.
Adăugaţi dressing-ul peste ciuperci şi amestecaţi încet cât să nu le rupeţi.
Daţi salata la frigider pentru 2-3 ore cât să se marineze bine şi serviţi ca atare sau cu parmezan/caşcaval ras deasupra (fără pâine, evident :P).
POFTĂ BUNĂ!
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]